Tu Joanna Popko, żona Piotra Skupieńskiego.
W imieniu Fundacji JOKOT serdecznie dziękujemy wszystkim członkom Stowarzyszenia Polskich Fotografów Lotnicznych za zbiórkę koleżeńską na rzecz naszych podopiecznych oraz za aktywne wspieranie nas podczas lutowych konkursów. Dzięki Wam nasi podopieczni będą mieć przez jakiś czas pełne michy
Sprawiliście nam ogromną niespodziankę! Tym milszą, że akurat w sobotę w kilka osób poświęciliśmy cały dzień na stanie na jakiejś imprezie w roli "pan da..." i zebraliśmy znacznie, znacznie mniej...
W trakcie Waszej zbiórki mieliśmy zabawną przygodę. Zgłoszono nam dziką kotkę do sterylizacji, która od mniej więcej pół roku błąka się po praskich piwnicach. Ktoś zamknął ją na moment u siebie na balkonie. Miałam ją tam upolować i zgarnąć do transportera. Takie akcje bywają niebezpieczne, więc wysłałam męża na poszukiwanie Mocnych Rękawic Spawalniczych. Porządnie uzbrojona udałam się na miejsce akcji, a tam... okazało się, że kotka jest mruczącym, przytulnym stworzeniem, które uwielbia ludzi. Ewidentnie jest to zwierzak porzucony. W taki sposób wszedł nam na stan kolejny futrzak, pomyśleliśmy więc, że będziecie znakomitymi Rodzicami Chrzestnymi
Nazwaliśmy ją roboczo SPFL-ka
Jeśli macie ochotę nadać jej inne imię - zapraszamy