FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Jak zwykle obiektywy - pewnie było, ale...
CZYSTY:
Mam puszkę N D7100 do tego N 70-300 VR i dedykowanego do DX 16-85 (wiem wiem ciemny). Szczerze powiedziawszy napaliłem się jak szczerbaty na suchary na T 150-600 natomiast czytając różne wpisy na naszym forum trochę mi przeszło. Poradźcie mi proszę, czy spinać się na 150-600 czy może przeznaczyć kaskę na coś innego. A jeśli na coś innego to na co? Tak mi przez łeb przeszło coś jasnego "na dole" typu 24-70/2,8 na szerokie kadry tudzież statykę
Wiem, wiem co powiecie...mogę zawsze przeznaczyć na piwko i kiełbaski dla ekipy ;)
A tak na poważnie?
kifcio:
Tak na poważnie to kolega Major w wątku obok zadał takie samo pytanie i dostał odpowiedzi ;)
Więc najpierw czytamy a potem pytamy
CZYSTY:
Wiem Kifcio, czytałem, nawet dorzuciłem tam coś od siebie. Post kolegi Majora dotyczy głównie opinii w temacie raczej tele, natomiast ja pytam czy może zamiast iść w górę (bo jakby nie było mam te 450mm) nie wzbogacić szklarni o jasne 24-70 aby robić szerokie kadry formacji choć zdaję sobie sprawę że zrobiłem wrzutkę podobnego posta ale IMO nie do końca. Pozdro.
nurek:
No ale nikt za Ciebie nie odpowie co Cię kręci bardziej, na długo czy na szeroko. To są kompletnie różne sprawy.
CZYSTY:
Tys prowda. Ale jak niebo jest mocno zadymione i jeszcze na kolorowe to warto rąbnąć coś na szeroko i dlatego pytalem co myślicie na temat jasnego nikkora 24-70. OK, dzięki, nie było tematu - do zamknięcia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej