FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Kupno D7000
pet333r:
No i chyba wybór jednak padnie na D7100, wiem, że nie o ilość klatek tu chodzi bo dla mnie przejście z kompakta na DSLR to przepaść jakościowa, oczywiści na lepsze;-) I podejrzewam, że te kilka klatek choćby przez 1s ale za to w RAWie mi spokojnie wystarczy. Poza tym Nikon ma cash back na ten model 400zł (na D7000 zresztą też) więc się w miarę opłaca.
Mori:
Powiedział bym że ilość klatek to jedno a bufor to o wiele ważniejsza sprawa. Ja koniec końców kupiłem staruszka D300S zamiast D7000 bo już w D90 miałem dość jego minibufora a w D7000 nic się nie poprawiło. O ile nie pogorszyło.
Duży bufor jest dla mnie użyteczniejszy niż nieco większa szybkostrzelność. Nie wróciłbym się już do poziomu D90.
Ale to ja tak mam.
pet333r:
Patrząc chociaż na ten test na optyczne: http://www.optyczne.pl/220.3-Test_aparatu-Nikon_D7100_U%C5%BCytkowanie_i_ergonomia.html w RAWie 14-bit wychodzi 1 sekunda szybkiego strzelania, zawsze można zmniejszyć ilość klatek/sek powinno to się jakoś w miarę może rozłożyć. Może żeby było lepiej powinni zamontować z pół giga bufor żeby było dobrze przy tak wielkich plikach (ale to już tylko moje luźne przypuszczenia)
brovarsky:
Ja zamieniłem d7000 na d300 właśnie ze względu na buforowanie. Wszyscy na około trzaskali zdjęcia a ja czekałem jak mi się bufor zwolni, a jak się zwolnił to samolot już odleciał i najciekawsze momenty razem z nim.
Frogi:
--- Cytat: pet333r w Październik 01, 2014, 03:51:36 pm --- Poza tym Nikon ma cash back na ten model 400zł (na D7000 zresztą też) więc się w miarę opłaca.
--- Koniec cytatu ---
Ale to już się nie skończyło? Z tego co pamiętam to chyba jakoś do pazdziernika...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej