Witajcie,
No i mieli Szwajcarzy swoje obchody 100-lecia lotnictwa wojskowego, dodatkowo Patrouille Suisse zaliczył półwiecze a PC-7 TEAM ćwierćwiecze istnienia. Mam nadzieje, że byli tam też organizatorzy innych pokazów bo była okazja zobaczyć jak powinno się organizować imprezy masowe na taką skalę. Organizacja parkingów i kierowanie ruchem było wzorowe. Nie mieliśmy problemów ani z dodarciem na pokazy ani z wyjazdem. Nie wiem jak oni to zrobili ale było zero korków. Sam teren lotniska był rozległy i można było spędzić dużo czasu podziwiając samą tylko statykę. Było prawie wszystko co chciałem zobaczyć - no może za wyjątkiem Blacbirda
(no i radzieckich konstrukcji). Pierwszego dnia załapaliśmy się na trybunę mniej więcej w połowie pasa (choc najlepsze miejsce było na wale ziemnym w strefie spoterskiej - oczywiście jak miało się załatwione przepustki - szczęściarze). Frekwencja była olbrzymia tak, że w okolicach 10-11 tłum jak za komuny przez mięsnym - dzisiejsza parafraza to chyba by musiało być - jak w kolejce po iPhona 6
Dobra starczy marudzenia - dodam jeszcze, że była to też dla mnie okazja przetestowania Tamrona 150-600 i powiem wam, że to godny następca mojego wysłużonego Nikkora 70-300 VR. Jeśli ktoś szuka alternatywy w okolicach 4.5k PLN to szczerze mogę polecić. Zapraszam do zdjęć.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.