Bronek ja się oczywiście z Tobą zgadzam. Zdjęcie to wypadkowa sprzętu, obróbki, fotografa, miejsca, warunków atmosferycznych.
Carlito, masz na myśli Trollowanie z mojej strony ? Możesz przytoczyć jakiś przykład bo na 2 posty które napisałeś żaden nie odnosi się do dyskusji, ale oba nadają się do trollowania wątku

Podtrzymuje propozycję porównania fotografa z amatorem na jednym pokazie. Spad robisz świetne zdjęcia może zgodzisz się na wzięcie udziału w eksperymencie ?
Każdy jest przekonany o swojej racji ale nikt z 70 osób w stowarzyszeniu nikt nie chcę konfrontacji z amatorem. Dlaczego ? Przecież to powinno potwierdzić Waszą teorię ?
Spad powtórzę się mam nadzieję że po raz ostatni ale coś czuję, że zaraz ktoś mi napisze że zrobił ładne zdjęcie okularami babci i znowu będę musiał się powtarzać.
Otóż zgadzam się z Tobą, z tymi co pisali to samo przed Tobą i z tymi co napiszą to po Tobie, że kiepskim sprzętem można zrobić dobre zdjęcie. I pudełkiem od zapałek również można. Co z tego wynika na pewnie nie to że więcej zależy od fotografującego niż od sprzętu. Wynika z tego że się da.