Autor Wątek: Mój pierwszy... wątek - CIAF 2009  (Przeczytany 789 razy)

wilk

• CZŁONEK HONOROWY
  • Elite
Odp: Mój pierwszy... wątek - CIAF 2009
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 23, 2012, 10:03:46 am »
Auć... Maści na siniaki brakło... :) Ale dziękuję za taki ogrom opinii i trochę zły jestem na siebie, że nie przyjąłem zaproszenia w 2010, może nie byłoby teraz tak dramatycznie, a tak z obróbką stanąłem właściwie w miejscu...

Nic się nie martw; to forum jest właśnie po to aby pomagać ( oczywiście również przez krytykę - konstruktywną ), uwagi są słuszne; do Ciebie należy tylko wyciąganie wniosków i pięcie się w górę :)

kichu

« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 06, 2012, 08:46:07 pm »
obrobka i jeszcze raz obrobka - wyszlo ogolnie ciemno/szaro/buro niestety

qcheese

« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 06, 2012, 11:18:38 pm »
ok, dzięki jeszcze raz za krytykę, i muszę się do czegoś przyznać: wziąłem się na wejściu za starsze zdjęcia, które, co prawda, przed zamieszczeniem ciut poprawiłem, ale sam nie zwróciłem uwagi na to, że w oryginale w większości były mniej lub bardziej niedoświetlone, stąd takie efekty... Teraz walczę z kalibracją monitora metodą chałupniczą, żeby zdążyć z wysłaniem zdjęć z Pardubic, a nie chcę znów spaprać... Choć dziwię się trochę, że te zdjęcia mam na papierze i nie wydały mi się ciemniejsze niż na monitorze - chyba, że Wam chyba chodzi bardziej o ciemny styl obróbki niż ekspozycję?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2012, 11:20:35 pm wysłana przez qcheese »