Co Ty, chłopie, tak wybrzydzasz na swoje zdjęcia?
Bardzo zacny set
Świetnie Ci wyszły Blackhawki
1 - do wystemplowania biała kropka, cokolwiek na lewo i w dół od środka zdjęcia. Popracowałbym trochę kontrastem, żeby ożywić fotkę, chociaż biorąc pod uwagę warunki oświetleniowe, jakie wtedy były, niezbyt dużo można zrobić. Chyba.
7 - IMHO super - najlepsza z secika, tzw. perełka (nie wiem, czy WB nie wpada minimalnie w zieleń, ale może to mój monitor);
5, 6 i 10 - bardzo fajnie, chociaż nieco centralistycznie na 6;
4 - niemal świetnie, ale mam wrażenie, że ostrość minimalnie ucieka z kabiny;
8 - taka se, po prostu portretowa fotka Alpha Jeta;
11 byłaby tzw. perełką, gdybyś nie przycinał ogona dalszemu MiG-owi i dał odrobinę przestrzeni przed dziobem pierwszego;
12 - czyli pilot MiG-a opróżnia popielniczkę - b. fajnie;
13 - jw. chociaż spróbowałbym powalczyć i coś wyciągnąć z tła (bo coś tam ewidentnie jest, to nie jest lita szarość);
Bonus super
Dzięki Spad
Wiesz..., wybrzydzam, bo widzę tzw "surówkę" którą obrabiam, a którą często wstydziłbym się pokazać na np.fb...
Ale...
Dzięki za :
2-3. tu musiałem usunąć tyle syfów.... (pożyczona pucha). Dzięki
1. widziałem wcześniej, ale mi się najzwyczajniej nie czciało go usunąć
7. wpada delikatnie w zieleń i żółć, ale tak lubię, i nie wiem czy chcę to zmieniać, nawet w przyszłości
5,6. zbyt duże cropy, 10. w wypadku zbornych zawsze mam problem z kadrowaniem i staram się iść na łatwiznę ( czytaj centralkę)
4. ...ostrość poszła swoją drogą
8. powiem więcej, kosz
11. kurna i tu mam nadal dylemat, pokazać całość, czy iść na "pierwszego" i stanowczo ciąć...
12. tak sobie, ale dzięki, od razu przypomniały mi się czasy mojego pierwszego malucha hahaha
13. w tle jest, choć nie jestem pewien czy warto walczyć, duży crop, więc odbiło by się na jakości
Bonus - dla mnie najlepszy z seta
Dzięki jeszcze RAZ Spad
Uwagi przyjęte do serducha i pod skórę, jest nad czy pracować