Mori, właśnie pod Twoim wpływem przeczytałem regulamin i zaplułem kawą klawiaturę
Par. 3
15. Zabrania się wnoszenia na teren Pokazów:
[...]
j) kamer i aparatów fotograficznych oraz innych tego typu urządzeń rejestrujących dźwięk lub obraz, z wyjątkiem przeznaczonych do ściśle prywatnego użytku,Pomijając już bezpodstawność takiego zapisu i pewne, dające się przewidzieć trudności z weryfikacją tego przeznaczenia - wg tego zapisu nie wolno wnosić na teren Pokazów m.in. telefonów komórkowych, zarejestrowanych na firmę
BTW - jeśli jestem właścicielem serwisu foto i żyję ze sprzedaży swoich zdjęć - to to jest prywatny użytek? A jeśli nie, to dlaczego?
Dalej zabrania się wnoszenia
k) materiałów marketingowych lub reklamowych, chyba, że uzyskają pisemną zgodę OrganizatoraZastanawiam się nad wystąpienie o pisemną zgodę na założenie koszulki SPFL (w końcu może spokojnie zostać uznana za materiał marketingowy). W każdym razie przenośna lodówka z logiem Canona, którą dostałem od firmy w ramach ich działań marketingowych, może się nie przemknąć przez bramkę.
Ale to mnie rozwaliło zupełnie:
Par. 7
[...]
3. Transmitowanie i rozpowszechnianie wizerunku Pokazów może odbywać się za zgodą Organizatora.Co to jest "wizerunek pokazów"?? W szkole uczyli mnie - a teraz ja uczę swoich studentów - że wizerunek może mieć tylko człowiek. Nawet zwierzę nie ma wizerunku. Ale teraz trzeba będzie wprowadzić erratę: swój wizerunek ma człowiek i pokazy
No dobra, kiedy będę już wiedział, co to jest wizerunek pokazów, będę mógł zastanowić się nad jego ewentualnym rozpowszechnianiem i transmisją