Wszedłem na forum właśnie i ... chyba muszę napisać kilka słów od siebie
kamio - wrzuciłeś set, jak rozumiem w celu uzyskania opinii o nim, więc szczerze napisałem. Z resztą jak widzę nie byłem pierwszy w swojej ocenie, bo poprzednicy też napisali słowa krytyki. Ja może użyłem zbyt dosadnych słów, ale szczerych. Tak się składa, że gdzieś tam w głowie kojarzę Twoje fotki i wydaje mi się, że stać Cię na więcej
Tyle ode mnie. Ale oczywiście moją opinię można mieć szczerze gdzieś, do czego zachęcam
Fan, widzę ze od momentu jak kilka osób skrytykowało Twój, set pojawia się kolejny Twój post z totalna krytyką, moim zdaniem nie do końca uzasadnioną
Szamal - nie trafiłeś
Ja uwielbiam krytykę. Lubię czasem wrzucić coś "od czapy" i czytać "co jest nie tak". Krytyka zawsze daje mi dużo do myślenia, a Wasza krytyka - szczególnie, bo sami robicie zdjęcia i widzicie więcej. Wolę czytać, co jest złe na zdjęciach, co pasuje, a co nie, niż kolejny komentarz, że jest super
Bo konstruktywna krytyka = rozwój (dla mnie). Już kilka moich setów skrytykowaliście i mi osobiście dało to sporego "kopa" w moim foto-myśleniu, bo coś tam się poprzestawiało.
Tylko ja krytykę przyjmuję z pokorą, mając do niej jednocześnie duży dystans.
Jak widać niestety często również piszę szczerze o zdjęciach innych. Może powinienem pisać wszystkim, że jest pięknie i ładnie, ale jak dla mnie byłaby to strata czasu i energii. Aczkolwiek myślę, że moich "pochwalnych" wpisów też jest całkiem dużo
Szkoda, że w tym wypadku krytyka w moim wykonaniu utożsamiana jest z chęcią odegrania się (??), czy bezpodstawnego dogryzienia...
Reasumując, po tym, co przeczytałem mocno zastanawiam się nad tym, czy moja skromna osoba wpasowuje się w struktury SPFL w takim wydaniu. Wyznaję zasadę, że im bardziej kogoś znam, tym bardziej czuję się w obowiązku pisania prawdy / wyrażania szczerej krytyki. A tutaj jest niestety odwrotnie. Szkoda.