czyli ze sie działo

nie będę sie rozpisywał o wszystkich bo poemat by wyszedł zwłaszcza ze częsc już pokazywałeś ale sie kupię na tym co najbardziej zwróciło moja uwage
3 ... wiem ze to klasyka gatunku ale tu Ci wyszła taka "minimalistyczna" forma, szerszy kadr, stłumione kolory i tylko doświetlony bardziej samolot ... i choć nie ma na tym zdjęciu mega wow to ma mega klimat jak dla mnie i ktoś moze powie ze jest nudne ale ja powiem ze jest spokojne i mi sie bardzo podoba ... fakt ze nostalgia niezbyt pasuje do maszyny zniszczenia
5. kadr kolory obróbka - kupuje w całości
13. domyślam się ze kochasz to zdjęcie

kadr jest bdb ale reszta niestety raczej w kategorii "prawie sie mi udało" musisz popolowac na ten moment jeszcze raz, z powodu ciemnosci to obróbkowo wiele nie zadziałasz bo w cieniach zawsze Ci coś wylezie a i ostrosć jakoś sie zgubiła i chyba nie tylko przez odszumianie
14. tu prostowałeś pewnie do lini pasa, ale dzrzewa sie przekrzywiły a są one widoczne i samolot też tak ni prosto ni krzywo, i na tym zdjeciu nie moge w ogóle skupić uwagi bo mi się równowaga popsuła.
15. to jest git malina sa marchewy jest piekne światło, świetnie, nie wiem czy potrzebnie tak spód samolotu wyciagałeś na jasno .... ale jest świetnie
19. nooo wszytko pieknie tylko ziarno widać ponad normę

tzn wydaje mi sie ze bardzo agresywnie pojechałeś z obróbka bo na samolocie kontrast jest bardzo zaznaczony, wiec moze by to zrobić bardziej romantix taki - podkreślając kolor i inne walory zdjęcia i jak tak z kontrastami nie zaszalejesz to i szum bedzie mniejszy ... bo jak zaczniesz to odszumiac to zaraz plastik Ci wyjdzie
20. no to piękne kolor i masz ostrość i obróbka w sam raz fajnie detal wyszedł

tylko imho pilocik jest ciut za centralnie bo mi wzrok najpierw idzie na ogon bo jest w mocnym punkcie i w dodatku tam kolor przykuwa wzrok ... nie wiem na ile "masz" kadru ale moze by obciąć mu trochę za ogonem a dodać przed dziobem, choć nie wiem czy było by lepiej, tak czy siak zdjęcie ma moc bo i kolor i tu ta agresywna obróbka jest OK i jeszcze "syrenka" się załapała