Autor Wątek: Radom 13'  (Przeczytany 602 razy)

sebah

• Gość
Radom 13'
« dnia: Listopad 20, 2013, 11:01:54 pm »
Czesc,

To znow ja :) Tym razem zamierzam zostac tutaj na troszke dluzej. Tak troszke o sobie, jestem Polakiem zamieszkujacym na stale w Holandii. Lotnictwem zainteresowany od trzeciego roku zycia, z tego co rodzice mowili to juz wtedy mnie ciagnelo do wszystkiego co mialo skrzydla i latalo :) Fotografia zajmuje sie od dobrych paru lat z malo przerwa na paintball ( tak, gralem w paintball i nawet nasza druzyna zostala mistrzami europy :) ) po pewnych komplikacjach z serduchem musialem skonczyc ta przygode i na poczatku tego roku wrocilem w 100% do lotnictwa i zdjec. W styczniu kupilem 50d i 400mm 5.6 po paru miesiacach 300 2.8 L IS + tc 2.0 III takze i ten obiektywch po paru miesiacach sprzedalem i kupilem 600mm, a co :D Glownie fotografuje maszyny cywilke, z czego mam jak do tej pory najwieksza satysfakcje. Staram sie robic zdjecia inne, nie takie tylko jak na airliners.net z samolotem z boku na niebieskim niebie bleeee.... :) Na pokazy od czasu do czasu pojade, powoli zaczynaja mnie one tez wciagac i na przyszly rok mam juz calkiem ladna liste gdzie pojechac :) A i wiem ze niektorym to sie nie widzi ale uwielbiam ciasno kadrowac, poprostu tak lubie i tak mi sie podoba, o i tyle w temacie :)

Pare zdjec z Radomia. Wszystko 300 2.8 z tc 2.0 na 50d

1.

Grippen by hincasebastian, on Flickr

2.

Polish Air Force Hercules and Casa by hincasebastian, on Flickr

3.

Polish Air Force Mig-29 by hincasebastian, on Flickr

4.

Typhoon the artist by hincasebastian, on Flickr

5.

F-16 Belgian solo display by hincasebastian, on Flickr

6.

Flares by hincasebastian, on Flickr

7.

RafaleART by hincasebastian, on Flickr

8.

MI-8 Polish police by hincasebastian, on Flickr

9.

F-16 ART by hincasebastian, on Flickr

10.

Su-27 by hincasebastian, on Flickr

A tutaj mozna moja buzie zobaczyc :)
http://www.flickr.com/photos/shinca/sets/72157635609847495/

Pozdrawiam
Sebastian

Mori

• Moje fotoloto
Odp: Radom 13'
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 10, 2013, 08:40:08 pm »
Ogólnie całkiem nieźle to wyszło.
Mam tylko dwie uwagi.
Po pierwsze jak u mnie na części fotek trochę za ciemno to widzę.
I po drugie czym powinienem się zająć na co dzień żeby móc zmieniać szkła tak jak ty :)
¡¡¡ ǝɔuoɹpǝıq ʍ ɹnʇɐıʍɐlʞ ǝıɔɾndnʞ ǝıu

https://500px.com/p/boguckimarcin

nurek

• piloci do maszyn!
    • mój świat fotografii lotniczej
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 11, 2013, 12:13:57 am »
Staram sie robic zdjecia inne, nie takie tylko jak na airliners.net z samolotem z boku na niebieskim niebie bleeee.... :) Na pokazy od czasu do czasu pojade, powoli zaczynaja mnie one tez wciagac i na przyszly rok mam juz calkiem ladna liste gdzie pojechac :) A i wiem ze niektorym to sie nie widzi ale uwielbiam ciasno kadrowac, poprostu tak lubie i tak mi sie podoba, o i tyle w temacie :)

To chyba dobrze trafiłeś. Po takim wstępie jestem pewien, że poczujesz się jak w domu.
Witaj. :-)
Pozdrawiam

hesja

• Prezes SPFL
  • Solo Pajlot
    • hesja
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 11, 2013, 07:53:20 am »
Bardzo fajny secior :)

...czym powinienem się zająć na co dzień żeby móc zmieniać szkła tak jak ty :)

mori - nie wiem jak Sebastian ale wiem, że jego koledzy z ekipy mają piękne dłuuugie lufy i fajne aparaty (np. Menno)
ale jak się okazuje wszystko z firm pożyczających sprzęt.
Widać w NL jest to proceder o wiele popularniejszy niż u nas i chyba bardziej dostępny
:) Serdecznie pozdrawiam

Sławek Krajniewski

kichu

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 11, 2013, 10:49:21 am »
nie tylko w NL ale na zachodzie generalnie - jak ktos uzywa dlugich szkiel iles tam razy do roku to po prostu je wypozycza

dodatkowo dziala tam bardzo fajnie rynek roznego rodzaju ubezpieczen sprzetu foto (od uszkodzenia, kradziezy i tak dalej),
czego na przyklad u nas w ogole nie ma

a zdjecia bardzo fajne

sebah

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 11, 2013, 12:05:27 pm »
ciesze sie ze set sie podoba :) czym sie zajmuje? jestem operatorem wszelakich maszyn i studentem :)
tak jak Hesja mowi, duzo z chlopakow wyporzycza sprzet. Wszyscy z nas kupuja w jednym sklepie i mimo ze nie maja mozliwosci wyporzyczania sprzetu to dla nas robia wyjatek i co chcemy mozemy porzyczyc. Teraz wiekszosc z nas juz ma sprzet na wlasnoc. Chlopaki co maja nikona uzywaja przewaznie D800/e z 500mm a chlopacy z canonem od 40d do 1dx z obiektywami 400 2.8 do mojej 600mm :) Pozostal jedynie Menno ktory w przyszlym roku ma zamiar wszystko kupic na raz :D
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2013, 12:07:23 pm wysłana przez sebah »

Mori

• Moje fotoloto
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 11, 2013, 10:32:27 pm »
No jeśli to są wasze normy to jak mawiają mole ...idę na kulkę naftaliny...  :)
¡¡¡ ǝɔuoɹpǝıq ʍ ɹnʇɐıʍɐlʞ ǝıɔɾndnʞ ǝıu

https://500px.com/p/boguckimarcin