Autor Wątek: jak nisko mogą latać ?  (Przeczytany 542 razy)

Eskimos

jak nisko mogą latać ?
« dnia: Sierpień 16, 2010, 06:07:55 pm »
wie ktoś jak nisko wojskowe samoloty mogą latac nad miastem ? Chodzi o Herculesy i F-16 . To jest jakoś unormowane czy każde państwo sobie wymyśla ?

deoc

• Elite
  • i wtedy wchodze ja... caly na bialo...
Odp: jak nisko mogą latać ?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 16, 2010, 10:24:03 pm »
jak nie zahaczaja o anteny to moga latac :) - przeciez to wojsko ;)

Eskimos

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 16, 2010, 10:27:33 pm »
Chyba nie mogą sobie latać nad miastem jak im sie podoba , zwłaszcza cztery sztuki Herculesów w obstawie 12 sztuk F-16 , w pobliżu nie ma lotniska z F-16 ( nie licząc dwóch w pogotowiu) . Jakiem ślepy tak mogłem przeczytać numery na nich więc wysoko nie mogli być  ;D Wkurzali mnie dzisiaj cały dzień w robocie a aparat na czyszczeniu od wczoraj  >:(

Qna

• Master
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 17, 2010, 12:55:33 am »
Heh codziennie mogli by mnie tak denerwować :D nad miastem (o ile sytuacja nie wymaga inaczej) obowiązują przepisy cywilne (chyba...)

Wysokość zależy od ilości ludności w danym mieście... chyba do 25000 jet 300 m AGL ( nie liczac specjalnej zgody , np. loty foto i podejścia do lądowania)  im więcej ludków to wysokość się podnosi np przy 50 000 - 100 000 to już 1000 m AGL. mogłem coś popieprzyć, dawno tej wiedzy nie odświeżałem...

popek

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 17, 2010, 09:18:44 am »
Ale jak para dyżurna startuje to nie ma już żadnych ograniczeń :P Czytałem gdzieś jak F-16 dostały wezwanie i z naddźwiękową prędkością przeszli nad miastem  ;D

Qna

• Master
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 17, 2010, 10:57:24 am »
Hi hi napisałem o "ile sytuacja nie wymaga inaczej"  QRA żądzi się swoimi prawami :D

Eskimos

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 17, 2010, 05:29:44 pm »
Miasto ponad 400 000 ludzi , latali sobie nad Oslo , wkurzali mnie bo bez aparatu byłem, dzisiaj powtórka była fuck  >:(

Nie wiem co ich tak nosi , maks 500m nad ziemią  lecieli , nic w gazetach nie piszą o tym mimo że całe miasto gapi się w niebo a sezon ogórkowy sprzyja takim sensacjom . Ostatnim razem jak ściągnęli z Trondheim kilkanaście F-16 nad Oslo to było w 2006 roku jak był wyciek z reaktora atomowego niedaleko Oslo , ale wtedy to tak się posrali że w zatoce stała najnowsza fregata Fridtjof Nansen a F-16 i DA-20 Jet Falcon chciały pierdolca dostać nad miastem .

Eskimos

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 17, 2010, 09:03:00 pm »
Ha , wydało się , dokupili dwanaście nowych C-130 i to była ich parada przed chrztem , teraz najważniejsze dowiedzieć się kiedy na Gardermoen są chrzciny , trza litra szykować do becika  ;D