Szanowni bywalcy czy opłaca sie w to wchodzić „SPOTTERS PACK”
Koszt tego będzie pewnie z pińcet
Wasze opinie?
Ja miałem ostatnie dwa razy wiec może parę słów.
Ostatnio koszt tej przyjemności wynosił 500 zł. Dostajesz pakiet powitalny,kamizelka,peleryna,koszulka,naszywki,no takie tam gadżety.
Są trzy miejscówki centralna(pod słońce) przy vipach, pod lasem( słońce w plecy,mniej więcej na srodku pasa) i ostatnia prawie w osi pasa ( tak naprawde sporo od tej osi) za jedna ze stojanek.
Po mojemu najlepsza z nich to ta pod lasem ale ma też minusy<dojazd do niej samochodem wojskowym,co dla niektórych też jest nie lada atrakcją który kursuję tak mniej wiecej co 1h,1,5h. Nie można do niej iść pieszo i wyjść z niej kiedy się chce lub przyjść kiedy się chce...trzeba czekać na transport. Następnym minusem sa komary z lasu i sam las który zasłania naloty z ul. Skaryszewskiej. Z plusów jeszcze spokój, cisza, i relaks gdy nic nie lata, a jak lata to na głową i wtedy jest fun
a i na siku mozna pójść do lasku.
Miejscówka centralna:
Jak sama nazwa mówi< połączona z miejscówka dla press,obok loży vipów, pod słońce,jedyny plus taki że odgrodzone miejsce i nie plącza sie między nogami ludzie.
Miejscówka za stojanka(prawie w osi pasa) :
W sumie fajna, można sfocic samoloty prawie od przodu,gdy wchodzą w wiraż lub gdy lądowanie jest od strony miejscówki,blisko do jednego z wejść/wyjść, ale blisko też do publiki.
W 2011 ta miejscówka była oddalona od barierek o jakies 60-70 metrów wieć ludzie którzy stali za nami mieli praktycznie te same widoki co spoterzy tyle że za darmochę
Po mojemu miejscówkę tą trzeba by przenieść na drugą stronę pasa,wtedy była by idealna a tak to trochę bez sensu.
Ogólnie jeśli chcesz pofocic z innych niz zawsze miejsc i nie miec niechcianych obiektów w kadrze to można zaryzykować ( w razie "W" nie masz co liczyc na zwrot kasy)
Jeśli chcesz tylko popatrzec to nie warto,ewentualnie do focenia polecam jeszcze ul. Skaryszewską
Ja w tym roku rezygnuję z tego ( brak funduszy) i ....sam jeszcze nie wiem czy będę na Air Show