FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Sigma 150-600

<< < (9/15) > >>

Mori:

--- Cytat: gonzo5 w Marzec 04, 2016, 02:42:33 pm ---Sigma C 150-600 całkiem dobrze sobie radzi, jeśli się ją "dostroi" USB Dockiem. Ja dla panningu* ustawiłem "motor drive speed - priority" i "dynamic view mode" oraz ograniczyłem zakres działania AF. W porównaniu ze standardowymi ustawieniami jest spora różnica na plus.

*Dla niedynamicznych scen wprowadziłem odpowiednio: "focus accuracy - priority" i "moderate view mode".

--- Koniec cytatu ---

Hmmm..... widzę że podglądałeś moje ustawienia :):):)

Mariusch:

--- Cytat: Hornet w Marzec 04, 2016, 04:00:36 pm ---Gonzo5 dzięki za ten post. Dzięki niemu wiem, że trzeba będzie zainwestować w USB Dock.

--- Koniec cytatu ---
Masz już Sigmę? Obecnie obydwie wersje 150-600 są w komplecie z USB Dockiem i cena ładnie poszła w dół.

gonzo5:

--- Cytuj ---Hmmm..... widzę że podglądałeś moje ustawienia :):):)

--- Koniec cytatu ---
eeetam, USB Dock ma przecież opcję "use SPFL's mode" ;D

Hornet:
Mariusch, kupowałem Sigmę w ubieglym roku.  Niestety byla bez docka.  Kosztowala cos około 7200. W chwili obecnej nie przeglądam cen, bo nie chcę mieć wyrzutów sumienia

Frogi:
Dostępna aktualizacja softu http://www.sigma-global.com/download/en/information.html
Ciekaw jestem czy będzie jakaś widoczna różnica w prędkości AF, zwłaszcza dla osób, które mocno używają limitera. A wogle to bardziej poprawa stabilizacji by się przydała... ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej