IMPREZY LOTNICZE - FORUM OTWARTE > Archiwum 2011
Air Show Radom 2011 [27-28.08.2011]
czachus:
Żeby tylko się spełniła, bo to co niejednokrotnie było zapowiadane na stronach ER Szoła, nie przylatywało...
Inna rzecz, że chcą ściągnąć jak najwięcej ludzi, żeby (chyba) odrobić poprzednie dwie niefartowne edycje.
Gorzej jak się Ruscy zlecą i Hamerykanie - wtedy nie będzie jak się w d...na lotnisku podrapać, bo tyle ludzi może być (wzorem tragicznej niedzieli z AS 2009).
Ponoć to sami Amerykanie wyszli z inicjatywą z Raptorem.
Tyle szczegółów znam-z dwóch źródeł z kręgów DSP-więc coś na rzeczy chyba jest.
czachus:
No przekazuję to co najpierw usłyszałem od jednego kolegi, nie bardzo wierzyłem więc potwierdziłem u drugiego.
Ja też jak zobaczę, albo jak pojawi się oficjalne info to uwierzę.
młody:
Na milavia.net. przy Radomiu widnieje Patrouille Suisse. Nie wiem czy to nie błąd bo są też na Szwajcarskim pokazie odbywającym się w tym samym czasie.
Co do Raptora.... To nie wierze że przyleci :D Gdyby jednak był to z jednej strony fajnie bo egzotyczna maszynka... a z drugiej nie fajnie... bo cała Europa się zwali do Radomia... i będzie "tłoczno"...
Jamal:
Info z FB:
Pozytywnie na zaproszenie Dowódcy Sił Powietrznych odpowiedziały Włoskie Siły Powietrzne, które do udziału w pokazach dynamicznych oddelegują zespół akrobacyjny FrecceTriColori oraz samolot C-27J Spartan na wystawę statyczną. Chorwacja z kolei zapowiedziała udział zespołu akrobacyjnego „Wings Of Storm”. Po krótkiej przerwie, na polskich pokazach zawita również zespół akrobacyjny „Patrouille de France”. Po raz pierwszy w Polsce wystąpi również zespół akrobacyjny Patrouille de Swiss ze Szwajcarii. Bardzo dobre wieści przedstawili: attaché Wielkiej Brytanii, który zapowiedział obecność członka formacji „Battle of Britain Memorial Flight”, attaché Węgier – JAS-39 Gripen i An-26 na wystawę statyczną, oraz attaché USA potwierdzając przelot nad lotniskiem samolotu B-52 Stratofortress oraz prezentację samolotu C-17 Globemaster na wystawie statycznej.
W gronie najlepszych zespołów akrobacyjnych świata najprawdopodobniej zabraknie „Red Arrows” z Wielkiej Brytanii oraz „Midnight Hawks” z Finlandii, które gościły w Radomiu w 2009 roku.
Organizatorzy AIR SHOW – 2011 oczekują na informacje z Białorusi, Czech, Ukrainy, Holandii, Turcji, Szwecji, Hiszpanii, Rosji, Austrii, Grecji i Rumunii, które najprawdopodobniej nadejdą w I kwartale bieżącego roku.
nurek:
--- Cytat: Jamal w Styczeń 28, 2011, 10:38:31 am ---Info z FB:
Pozytywnie na zaproszenie Dowódcy Sił Powietrznych odpowiedziały Włoskie Siły Powietrzne, które do udziału w pokazach dynamicznych oddelegują zespół akrobacyjny FrecceTriColori oraz samolot C-27J Spartan na wystawę statyczną. Chorwacja z kolei zapowiedziała udział zespołu akrobacyjnego „Wings Of Storm”. Po krótkiej przerwie, na polskich pokazach zawita również zespół akrobacyjny „Patrouille de France”. Po raz pierwszy w Polsce wystąpi również zespół akrobacyjny Patrouille de Swiss ze Szwajcarii. Bardzo dobre wieści przedstawili: attaché Wielkiej Brytanii, który zapowiedział obecność członka formacji „Battle of Britain Memorial Flight”, attaché Węgier – JAS-39 Gripen i An-26 na wystawę statyczną, oraz attaché USA potwierdzając przelot nad lotniskiem samolotu B-52 Stratofortress oraz prezentację samolotu C-17 Globemaster na wystawie statycznej.
--- Koniec cytatu ---
hohoho... na bogatooo.
Parę rodzyneczków jest. Ciekawe co zaprezentuje Buff.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej