Autor Wątek: CIAF 2013  (Przeczytany 519 razy)

Daro

CIAF 2013
« dnia: Wrzesień 10, 2013, 10:10:54 pm »
Witam wszystkich, parę strzałów z tej całkiem fajnej imprezki . Szału nie ma ale myślę,że nie najgorzej. Robiłem w jpg , a więc o sensowniejszej obróbce za bardzo nie było mowy.
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

wilk

• CZŁONEK HONOROWY
  • Elite
Odp: CIAF 2013
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 11, 2013, 09:56:21 am »
niebo Ci nie dopisało, wieje nudą pomimo że momenty fajne.
Niestety ale nie kupię tego poza 6

Daro

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 11, 2013, 03:16:16 pm »
Dzięki za opinię, niebo niestety nie było ciekawe, brak fajnych chmurek , a momentami zaczęło się robić nawet szaro pomimo dobrej pogody ale do piknikowania. Pozdrawiam.

pilotex

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 11, 2013, 07:51:47 pm »
Wiesz co, trochę ciemnawo jest-rozważ robienie zdjęć w NEF-ie. Generalnie nie jest źle, ale kadrowo do poprawy-niektóre są za centralnie :)
Pozdrawiam,
Ewa

Daro

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 11, 2013, 08:25:41 pm »
Dzięki  za opinię i uwagi. Coś nie mogę się przekonać niestety do Nefa, chyba nie chce mi się "wywoływać " tak dużej liczby zdjęć ale  faktycznie obróbka w nefie ma największy sens, a może i wykorzystuje się wpełni możliwości matrycy. Poza tym dysponuję adobe photoshop elements 10 i niestety D7100 nie obsługuje ten program jeżeli chodzi o obróbkę Nefa. Zdjęcia obrabiam na lapku i rzeczywiście z jasnością może być różnie, a przy zabawie z poziomami można niestety przyciemnić fotę. Kadrowanie to niestety bolączka i zdaję sobie z tego sprawę,ale staram się o ile fotka pozwala na stosowanie mocnych punktów, ale jak widać różnie to mi wychodzi. Pozdrawiam.

pilotex

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 12, 2013, 10:05:49 pm »
Też się nie mogłam przekonać do NEF-a, dopóki nie zrobiłam Red Arrows w Ostravie w zeszłym roku-od tego czasu robię tylko w NEF i powiem Ci, że w JPG nie zamierzam robić zdjęć ;)
Dojdziesz do wprawy, najważniejsze to chcieć!
A co do Adobe... no cóż, trzeba sobie radzić... ;D
Pozdrawiam,
Ewa

Tomaszek

• Elite
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 12, 2013, 10:57:17 pm »
Na moim monitorze za ciemno wcale nie jest. Jeśli chodzi o kadrowanie, to faktycznie można nad tym popracować. Do usunięcia też syfy z matrycy szczególnie widoczne na 8.

Bardzo podoba mi się 9, lubię takie kadry.