ZDJĘCIA INNE > Krajobraz
Dwór i zamek w Janowcu
Spad:
Krajoznawczo i nostalgicznie (urlop przeszedł do historii). Zamek był już na forum w ramach nurkowej randki A2A z Antkiem. To teraz w wersji G2G ;)
Just for the record: dwór i zamek są częścią Muzeum Nadwiślańskiego w Kazimierzu i można je sobie zwiedzać. A w dworze są tanie i fajne pokoje gościnne - rewelacyjne miejsce do spędzenia kilku dni.
1. Anfas
2. Rufa
3. Zabytkowe zabudowania gospodarcze z niewielką ekspozycją etnograficzną w środku
4. Łódeczka do przeprawiania na drugi brzeg Wisły ludziów, krowów i innego dobytku
5. Jw.
6. No i zamek
7.
8. Widok od strony Janowca właściwego
9.
10.
11. Toi toi w wersji towarzyskiej
12
13.
14.
15.
16.
17.
nurek:
O super foteczki no i fajne światło udało ci się. Zawsze chciałem tam być, ale jakoś nie po drodze mi.
Podobny dwór jest w Skansenie ziemi lubelskiej w lublinie. Można wejść do środka, czy tylko z zewnątrz?
Spad:
--- Cytat: nurek w Sierpień 08, 2013, 02:09:40 pm ---O super foteczki no i fajne światło udało ci się. Zawsze chciałem tam być, ale jakoś nie po drodze mi.
Podobny dwór jest w Skansenie ziemi lubelskiej w lublinie. Można wejść do środka, czy tylko z zewnątrz?
--- Koniec cytatu ---
Po drodze było Ci powietrzem ;) A co do Twojego pytania - jeśli masz na myśli dwór w Lublinie, to nie wiem, nie byłem. Jeśli ten w Janowcu - to patrz: tekst przed zdjęciami ;)
Złoty:
oooo! Podoba mi się, zwłaszcza te z mniej silnym słoneczkiem!
13 możesz śmiało sprzedawać jako "Moje wielkie włoskie wakacje" :)
nurek:
--- Cytat: Spad w Sierpień 08, 2013, 02:12:37 pm ---Po drodze było Ci powietrzem ;) A co do Twojego pytania - jeśli masz na myśli dwór w Lublinie, to nie wiem, nie byłem. Jeśli ten w Janowcu - to patrz: tekst przed zdjęciami ;)
--- Koniec cytatu ---
Okejos, czytać umiem i chyba rozumiem, ale chodzi mi o wnętrza dworu w Janowcu.
W skansenie jest tak, że parter to oryginał z epoki do zwiedzania a na pięterku biuro. Rozumiem, że całość w Janowcu jest pod hotel zabrana i oryginalnych wnętrz nie ma bo nie śpi się w łóżku hrabianki.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej