HANGAR PARTY > Hangar Party
Nowy PC
kurczak:
HP ML 150 to bardzo fajny serwerek dla małej firmy, ale nie komputer do domu. Defacto jest to mocny PC, ale jest przystosowany do pracy ciągłej i przez to jego wentylatory są głośniejsze, ponadto dostajesz krótsza gwarancję.
Jeśli chodzi o dodatkowy procesor, to może się okazać, że możesz dokupić tylko oryginalny HP. Chcieliśmy kiedyś rozbudować serwer z serii ML o dodatkowy procesor i okazało się, że kosztował on ponad 2 tyś (cena serwera po kilku latach to wartość 200 zł :) ) i tylko zakupiony w HP gwarantuje współpracę. Serwisant z HP przyznał się, że te procesory mają takie same oznaczenia ale jeśli są produkowane w różnych fabrykach to już nie będą ze sobą współpracowały.
kurczak:
Tak właśnie miałem wczoraj napisać, zgłoś się do Jimixa i kup Mac'a, ale jednak PC chyba wyjdzie taniej.
Jak sadzisz Jimix, da się kupić sensowny Mac w podobnych kwotach co ten przedstawiony przez Slavcia PC?
Slavcio:
Na tym Macu się w ogóle nie znam, owszem słyszałem że jest super. Ale jak z oprogramowaniem np. PS.
Piszesz że iMac 27 z quadem to 7000pln - a bez quada to ile? Bo po lesie to rowerem jeżdżę a nie jakimś quadem ;-) więc jest mi zbędny.
.... no 7 koła to nie wydam
hlynur:
Slavciu, Ty ich nie słuchaj. Oni Cię w kanał wpuszczaja. Przecież Mikołaj jest w grudniu i do tego czasu to będzie elektroniczny złom.
Zainwestuj lepiej w TikTaki..........
Ps. a jak masz tą kasę na zbyciu, to mam dostęp do sprawnego fotela lotniczego z F-16........ czasem można dręczycielkę tam posadzić........
Gwarantuję zero sprzątania i że szybko nie wróci.
Slavcio:
Eeeenooo, juz chciałem kupić a tu cena nie 7 tys a 9,5 tys brutto ;-P
Nawigacja
Idź do wersji pełnej