ZDJĘCIA LOTNICZE > Różne
Ait to Air - John Klatt
chrisparypa:
No z ziemi to sie nie da niestety niektorych z tych kadrow zrobic, co nie znaczy ze z ziemi nie da sie robic zdjec :)
MarS:
Noo Krzysiu :) luzik przynosi efekty ;D
że w powietrzu się dzieje, i często masz mało czasu jak i brak mozliwości "powtórki" oraz że "klient" tez ma swoje wymagania to opowiadałeś nie raz wiec się nie będę wymądrzał że tu bym dał więcej a tu mniej bo to bez sensu.
To co mi sie od razu po gałach rzuciło ... i za goldenem ... piękna obróbka, wczesniej często gęsto przewalałeś z kontrastami i kolorami - ten secik MIODZIO !!! bardzo naturalnie to wyszło :) ... na minus tej obróbki to pozostawiane syfki i babole, ale skoro piszesz że to na szybkiego premiera to niech Ci bedzie ;D
To co jeszcze wyróznia ten secik od twoich wcześniejszych to potężna dynamika na prawie wszystkich fotach, pięknie Ci polatali a Ty wysmienicie to wykorzystałeś - brawo.
Z tego całego dobrego setu dwie foty wybitne .... nr 4 ... tylko na gotowo to wystepluj ten statecznik, dośc łatwo zastapisz go dymem, no i 8 tu jest moc i akcje
Cieszę się ze brak wojskowych latadeł możesz sobie wynagrodzić drewutniami ... ale na takim poziomie :)
Spad:
MarS - jaka drewutnia :o ? On nawet nie stał w pobliżu drzewa ;D
chrisparypa:
Ja doskonale rozumiem ze fotki da sie ladnie wyczyscic, naprawic to czy tamto. w takim wypadku moglbym zdjecia pokazac dopiero za rok :)
Zgadzam sie z poprzednia "obrobka" ze czesto przesadzona itp, troche eksperymentowalem, eksperymentuje dalej, cos innego zeby wyciagnac. Ciagle pracuje nad jakas ciekawa sesja ale nie jest latwo, jak B-g da i wiatr dobrze zawieje to moze uda sie zalatwic jedna bardzo atrakcyjna sesje...
krispol:
--- Cytat: Mariusch w Czerwiec 08, 2013, 09:58:42 am ---
--- Cytat: chrisparypa w Czerwiec 08, 2013, 03:16:35 am ---Skrzydla cialem, tne i ciac bede :) Po pierwsze bo czasami pilot lata ode mnie 3-5 metrow i jak zerkniecie na exify to moze to dac lekkie woborazenie. Niektore ogniskowe sa 24-40mm niektore dlugie do 200mm i poprostu czasami tnie bo tak warunki zadecydowaly... Po drugie uwielbiam ciac i nikt mnie tego nie oduczy, mysle ze jest to atrakcyjne i ciekawe, szczegolnie jesli chce zeby skupic sie na pilocie a nie napisach na skrzydlach itp :) Tak wiec przyzwyczajcie sie do ciecia skrzydel :) (...)
--- Koniec cytatu ---
Wydaje mi się, że krispolowi chodziło raczej nie o samo cięcie skrzydeł, tylko akurat w przypadku fotki nr 6 o mało zdecydowane cięcie skrzydła (u góry zdjęcia). Skrzydło ma obcięte kilka mm. Ja przyznam, że nie zwróciłem początkowo na to uwagi, jak i na widoczną na 4 końcówkę skrzydła samolotu, z którego robiłeś zdjęcia. Podsumowując: fotki super.
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie tak, nie mam nic przeciwko ciachaniu ale na 6 właśnie jest dziabnięte nooo 2 mm. ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej