FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Nikkor 70-300 vr na Nikkor 70-200 VrII + TC

<< < (2/4) > >>

volt:
A ja właśnie 70-200 + TC20 odradzam, ale ja z kolei lubię się doszukiwać wad w sprzęcie, a nie w sobie ;D
Z innymi TC nie próbowałem, więc się nie wypowiem. Gołe 70-200 miazga, brałbym w ciemno. Jeśli jednak głównym celem jest fotolot, to również mocno przemyślałbym opcję nowego 80-400.

kichu:
to co pisze Tomaszek to jest istota problemu
TC x2 to tak naprawde lupa ktora 2x powieksza obrazek i nie ma bata spadek rozdzielczosc jest
i teraz jesli focisz cos co Ci wypelnia caly/wiekszosc kadru to nie ma problema - spadek jakosci jest na tyle niewielki ze zestaw daje rade
natomiast jesli mamy na tym cos co jest daleko i wypelnia mala ilosc kadru i chcemy toto cropnac w kompie - to dupa blada - na cropie od razu wychodzi roznica

arf:
Po Waszych (pod)odpowiedziach nie pozostaje mi nic innego, jak tylko poczekać na 80-400 :'(
Szczerze powiedziawszy nie brałem 80-400 pod uwagę, bardziej skłaniałem się ku AF-S 300 F4 + TC, ale uniwersalność zooma przeważyła.
W opcjach pojawiły się również Sigmy: 150-500 i 50-500 - ale jakość mnie nie przekonała.
W tej sytuacji muszę uzbroić się w cierpliwość i przeczekać, aż cena 80-400 spadnie (bo obecna jest chyba przesadzona).
Chętnie bym go również "pomacał" i przestrzelił, żeby porównać z obecnie używanym 70-300.

Pozdrawiam.

Marco:
ten sezon śmignę na zestawie 70-200 VR2 + TC14 + D800. Rezygnacja z TC20 E III na rzecz TC14 wyszła na plus / moim zdaniem /
Sezon się razpoczyna,zobaczymy efekty jesienią.......
80-400 jast specyficzny,ciemny a uzytkowanie ograniczone
Mój wybór padł na zestaw jw.
Oczywiście jako alternatywa,w plecaku poleguje D300s+70-300 :)

pozdrawiam

volt:

--- Cytat: Marco w Czerwiec 06, 2013, 05:09:53 pm ---ten sezon śmignę na zestawie 70-200 VR2 + TC14 + D800. Rezygnacja z TC20 E III na rzecz TC14 wyszła na plus / moim zdaniem /
Sezon się razpoczyna,zobaczymy efekty jesienią.......
80-400 jast specyficzny,ciemny a uzytkowanie ograniczone
Mój wybór padł na zestaw jw.
Oczywiście jako alternatywa,w plecaku poleguje D300s+70-300 :)

pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---

Weź tylko Marco pod uwagę, że masz do dyspozycji D800 :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej