FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
czy taki zestaw będzie robił robote
Eskimos:
--- Cytat: volt w Maj 11, 2013, 01:37:56 pm ---Nigdy więcej 70-200 + TC20! :P
--- Koniec cytatu ---
Zdjęcia to trzeba umieć robić :P
Marco:
nie bez kozery podjąłem temat:
Zorganizowałem sesyjke z D800+70-200 VRII+TC20EIII - cel ok 200 metrów / stateczny,duzy,kolorowe litery,w tle poruszające się pojazdy/
Puszka ustawiona na mamual / różne kombinacje przysłon i czasów(zapisywane na ściągawce ) / iso 200 - dla zestawu "zTC" oraz zestawu "bez TC"/
Werdykt - sample z zestawu "z TC" mało porywajace,nieostre,kolorystyka nijaka,etc
- sample z zestawu "bez TC" / przy powiększeniu/pomniejszeniu ,aby rama odrazu była identyczna / - MIODZIO
Identyczny test uczyniłem z D3 oraz D300s w tych samych warunkach .
Wynik za każdym razem identyczny- TC20EIII NIE ROBI ROBOTY
Natomiast D800, to gracz z pierwszej ligi.
Odnosze wrażenie,że D3+TC20EIII+70-300 pójdą pod młotek, a Hesja niech szykuje 80-400 :)
tymczase pozdrawiam rowerowo
M
Ps Przepraszam Cię KWIATUSZKU :) ;)
Łukasz Kulik:
--- Cytat: Marco w Maj 11, 2013, 05:37:07 pm ---Odnosze wrażenie,że D3+TC20EIII+70-300 pójdą pod młotek, a Hesja niech szykuje 80-400 :)
--- Koniec cytatu ---
Jak podpiąłeś TC2 do 70-300?
Tomaszek:
--- Cytat: kwiecin w Maj 11, 2013, 01:27:26 pm ---ale za chwile znajdzie się ktoś, kto Ci powie, że na TC2.0 też nauczył się robić dobre zdjęcia.
--- Koniec cytatu ---
Pewnie, że się znajdzie :) Ja na ten przykład. Da się tym robić zdjęcia :)
Test jaki zrobił Marco moim zdaniem jest bez sensu. To że gołe 70-200 jest lepsze od zestawu z konwerterem, to nie wymaga testów ani udowadniania. Goły 70-200 to jest absolutna żyleta. Telekonwerter podpina się po to, żeby wydłużyć ogniskową. Spadek jakości przy tym jest nieunikniony. Na pytanie czy jakość jaka pozostaje jest do przyjęcia, to już każdy musi sobie sam odpowiedzieć.
kichu:
Tomaszek, ale jak chcemy gadac o konkretach to pokaz full-res a nie fotke 800-1000px :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej