FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

czy taki zestaw będzie robił robote

<< < (4/6) > >>

hesja:
Meggido - klocki poukładane? : ))))

Meggido:

--- Cytat: hesja w Maj 11, 2013, 01:02:34 am ---Meggido - klocki poukładane? : ))))

--- Koniec cytatu ---
No pewnie. :D Radochę miałem jak dzieciak. :D

kwiecin:

--- Cytat: Marco w Maj 10, 2013, 10:09:15 pm ---kwiecien,masz racje,klikam dla przyjemności! Nie będę wiec ograniczał zakupów - zakupie rower który pomoże w wydłużeniu ogniskowej na lotnisku - dzięki za rzetelną podpowiedz. Przezutka 1.4 !!?

--- Koniec cytatu ---

Jeśli to poprawi Ci  przyjemność :)

Marco, rzetelne odpowiedzi dostales powyżej.
I jak sam napisałeś - "cholerna matematyka". Nawet jak zrobisz tysiąc tabelek, to nie rozstrzygniesz co lepsze. Bo każdym z tych zestawów zrobisz dobre zdjęcie ale i każdym z tych zestawów zrobisz złe zdjęcie.

Rzetelnie uporządkowali Ci od najlepszego do najsłabszego:
500
TC1.4 lub 80-400
TC 2.0

ale za chwile znajdzie się ktoś, kto Ci powie, że na TC2.0 też nauczył się robić dobre zdjęcia.

Więc takie porównywanie "matematyczne" i tabelkowe niewiele wniesie, bo różnice w budżecie i parametrach są stosunkowo niewielkie.

Na koniec dnia decyzję będziesz podjemował w sposób:
a) losowy - coś w końcu wybierzesz "na chybił trafił"
b) szukając odpowiedzi na pytanie które Ci podpowiedziałem - "po co mi ten sprzęt i czego od niego oczekuję w większości przypadków?"

...i wtedy ten rower rzeczywiście może wyjść niegłupim rozwiązaniem ;-)

ps. kwiecin nie kwiecień :)

kichu:
porzadkujac to by stawial to raczej

500
80-400
1.4 (nizej bo krotko bedzie)
2.0

z kolei focac 500-tka warto pamietac, ze ona duza daje, ale tez w pewien sposob ogranicza (bo jak akcja jest szerzej/blizej - to czesto mozna tylko popaczec)
dlatego tez wiekszosc focacych 500 pracuje na 2 body (albo zongluje obiektywami)

volt:
Nigdy więcej 70-200 + TC20! :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej