FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie
Nowy Photoshop
lmk:
W czerwcu ma sie pojawić nowy Photoshop - no, nie tylko...
Dobra wiadomość, to że będzie "kolejną rewolucją w edycji obrazów"... ;)
Zła wiadomość, to że będzie dostępny (zdaje się że tylko) jako cześć Creative Cloud.
A oto co kolejna rewolucja przyniesie:
http://www.adobe.com/pl/products/photoshop/features.html
Generalnie, jeśli wierzyć doniesieniom z konferencji Adobe MAX, która własnie się skończyła,
wszystkie aplikacje Adobe dostępne mają być tylko poprzez Creative Cloud - LR też.
Z ciekawości, używa ktoś może Creative Cloud?
kichu:
LR ma zostac w sprzedazy zarowno jako czesc Creative Cloud jak i jako osobny produkt.
Natomiast konczy sie (jezeli sie nic nie zmieni) era Photoshopa kupowanego na wersje i aktualizacje.
Od teraz bedzie dostepny tylko w wersji subskrypcyjnej - czyli placisz co miesiac pewna kwote.
Przy czym mozna kupic abonament Creative Cloud - czyli w ramach jednej oplaty masz dostep do calego oprogramowania Adobe.
Oraz abonament Creative Cloud tylko na jedna aplikacje - np. samego Photoshopa (w EUR ma byc to ok 20-25 na miesiac).
Generalnie bedzie... drożej :(
Złoty:
http://www.swiatobrazu.pl/nowy-photoshop-cc-tylko-przez-subskrypcje-adobe-rezygnuje-ze-sprzedazy-pudelkowej-i-cyfrowej-29719.html
Eskimos:
Ktos musi to powiedziec. Bedzie sie piracic ;D ;D ;D
Dla mnie to zadna roznica bo PS nie mam nawet zaistalowanego, z drugiej strony gimp i reszta mafii przezyje boom co moze im tylko wyjsc na dobre. Do mojego kalectwa wystarcza mi w zupelnosci NCX.
MarS:
generalnie to główny problem leży w ACR do wywoływania nefów z nowych puszek bo ten trzeba mieć aktualizowany wraz z nowymi modelami body ... ja korzystając z NX do wywoływania RAWów - do jesieni zeszłego roku - przez wiele lat korzystałem z CS3 pomimo ze na rynku już były wersje 4, 5 i 6 i jakoś nie widziałem potrzeby zmiany PS na nowszą, bo chyba większość z nas używa raczej podstawowe fukncje PS do bróbki ... generalnie dalej używam do RAWów NXsa więc obecnie posiadany PS pewnie mi starczy na następne parę latek ... ale dla osób korzystających tylko z produktów Adobe do obróbki to wraz z wyjściem i zakupieniem nowej puszki i konieczności aktualizacji ACR może byc problem jeżeli nie będą robić aktualizacji do wersji CS5 i 6
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej