Autor Wątek: Sun N Fun, Lakeland, FL 2013  (Przeczytany 534 razy)

chrisparypa

• Living The Dream Photography
Sun N Fun, Lakeland, FL 2013
« dnia: Maj 08, 2013, 02:20:21 am »
Witam, po dlugiej przerwie, nie to zebym nic nie robil przez ten czas bo robilem duzo a nawet bardzo.
Zaczal sie sezon 2013, zaczal I tak naprawde skonczyl jendoczesnie bo nie wiem czy to co sie dzieje w w usa w kwesti pokazow brzmi jak kiepski zart. W tym roku na marne szukac jakichkolwiek samolotow wojskowych latajacych za rzadowe pieniadze, ogromna ilosc pokazow zostala odwolana, Blue Angels, Thunderbirds, F-22 demo, F-18 demo zostaly uziemione, do tego dodac uziemienie zeszloroczne grup doemonstracyjnych USAF I mamy tylko I wylacznie cywilne pokazy w usa w 2013 roku. Niestety przewidywania sa takie ze I 2014 sezon bedzie podobny. Duzo moglbym o tym pisac ale co was amerykanskie problem przeciez tutaj to raj, kraina dobrobytu I wogole az sie chce powiedziec cos co pasuje do tej sytuacji niebo na ziemi :)

Potraktujcie mnie troche ulgowo prosze jesli chodzi o zdjecia, powiem szczerze ze po wizycie chlopakow troche mnie dotknely pewne kwestie I musze sie przyznac ze w tym calym biznesie troche zagubilem tego polskiego ducha zzbawy I rozrywki. Oczywiscie zabawa na pierwszym miejscu ale jednak dyktowana przez obowiazki w wiekszosci przypadkow. W tym roku jest inaczej poprostu nie ma co wlaczyc z wiatrakami wiec napinka zadna, pelen relaks, zabawa od poczatku do konca.
Sun N Fun ktory jest impreza calotygodniowa potraktowalem jak od tak wyjazd do cieplej Floridy I tygodniowy urlop. Niestety pogoda byla taka troche jak ten sezon niepewna, ale zabawa pierwsza klasa. Niestety z wielkich planow air to air nic nie wyszlo, nie zabardzo ludzie chca latac, kazdy oszczedza I udaje ze kryzys jest… swoja droga ten kraj nie ma pojecia czym jest kryzys…

troche o samej imprezie. Sun N Fun to pokazy trwajace 5-7 dni zalezy jak kto liczy :) Odbywaja sie na lotnisku Sun N Fun w miejscowosci lakeland w stanie Florida. Impreza opatrzona jest dopiskiem: FLY IN co znaczy ze ludzie w duzej czesci przylatuja na ta impreze swoimi prywatnymi samolotami. Cale lotnisko jest usiane wszelkiego rodzaju prywatnymi malymi samolotami General Aviation przy ktorych rozstawiane sa namioty i polowe kuchnie. Przyloty sa ciekawie zorganizowane bo laduja ludzie "trojkami" celujac w kolorowe kola namalowane na pasie startowym. Najwieksza tego typu impreza w usa i na swicie sa slynne pokazy w Oshkosh.

Impreza trwa od rana do nocy, 4 pokazy nocne, 5 dni latania od rana do nocy, naliczylem 37 roznego rodzaju "Aktow" i dem. Impreza to takie wielkie targi jednoczesnie gdzie sprzedaja, kupuja, wymieniaja... Pas startowy jest w ciaglym uzyciu przez pilotow airshow i przez pilotow demonstrujacych mozliuwosci malych prywatnych odrzutowcow, cessn, piperow itp itd. Dodatkowo dzialaja pasy trawiaste na ktorych odbywa sie ruch "Light Aircraft" powiem wam, zakochalem sie w tych "Death Machines" to jest prawdziwa magaia latania. Mialem okazje polatac taka moto lotnia, cos jak motor z duzym sklrzydlem bardziej. Smierc w oczach :) Impreze zdecydowanie polecam kazdemu milosnikowi lotnictwa. Ja juz dzisiaj mowie z pelna odpowiedzialnoscia ze za rok jade!

No to daje 20 nie bijcie I potraktujcie to raczej jak relacje z imprezy niz prezetacje dorobku. Oczywiscie uwagi jak zawsze przygarniam do siebie I te co mi abrdziej pasuja stosuje :)
Mam nadzieje ze nastepnym razem pokaze cos z wyzszej polka, narazie jest jak jest I na h…  drazyc temat….  :) Pytania? nie? no to prosz....

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.
Living The Dream Photography
www.chrisparypa.com
Why Bird Can Fly But Fly Can't Bird?

Łukasz Kulik

Odp: Sun N Fun, Lakeland, FL 2013
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 08, 2013, 07:50:27 am »
Eleganckie foty panie!
4, 17, 20 można by ciutkę ostrzej ale grunt, że śmigiełko rotuje.
Jedenastka wygrywa tego seta. 

Mr.Reset

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 08, 2013, 09:15:13 am »
zacnie, zacnie:)
7,10 i 15 to moje typy..
Dwójeczka miodzio chociaż ten fiolet na krawędzi od statecznika skutecznie odciąga uwagę, skos również.

Masz repo z samej otoczki imprezy? Bo czuję, że było czadowo :)

Pozdrówka,

chrisparypa

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 08, 2013, 04:02:20 pm »
mam duzo zdjec z tej imprezy, jakby ktos chcial cos konkretnego zobaczyc to piszcie, jak mam to wrzuce

tutaj jest wiecej zdjec z latania jakby ktos zainteresowany byl:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.550732024979660.1073741827.346270352092496&type=1&l=0d46aad9d3
www.chrisparypa.com

hesja

• Prezes SPFL
  • Solo Pajlot
    • hesja
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 08, 2013, 11:26:07 pm »
pacze se na kompresji GSM ale fotki rajcują :)
widze ze "warstat" kadrowania pnie się w gore a to przeca 90% dobrej foty :)

PS. warstat mowia starzy Warszawiacy :)
:) Serdecznie pozdrawiam

Sławek Krajniewski

kichu

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 08, 2013, 11:31:04 pm »
ejmen :D znaczy za hesja :)

chrisparypa

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 09, 2013, 01:44:36 am »
Sie podpatruje to tu to tam u najlepszych.... kurde zepsuli mi sezon, a mialop byc tak pieknie, spfl, Las Vegas, zyc nie umierac...

Ciagle szukam nowych jakis rozwiazan, zbey chociaz troche inaczej cos zrobic niz ostatnim razem, zastosowac rady itp itd... Ostatnio przeglad robilem swoich zdjec do backupu i az mdlilo od tych samych kadrow od tych samych zagran. Nie latwo cos wykombinowac jak 99.9% "akcji" na amerykanskich airshow dzieje sie na niebieskim tle nieba albo lini drzew. Jak sie jakies chmury pokaza to jak zbawienie...

Zdjecie nr 7 to Bonusik :) fajna sprawa dziewczyny jezdza ciezarowka z paliwem, fajne dziewczyny i usmiechniete :) troche szok byl jak pierwszy raz podjechaly dobrze wygladajace dziewczyny duzym samochodem i ciagna weza zeby paliwo lac :)))))) Myslelismy ze sobie ktos jaja robi ale widocznie taka polityke i obsluge klienta ma lotnisko w Lakeland :)
www.chrisparypa.com

MarS

• Solo Pajlot
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 09, 2013, 02:20:05 am »
Krzysiu, normalnie mi ciebie chłopie szkoda ;)  same drewutnie musisz focić ... huku dopalacza w całych stanach nie usłyszysz :(
choć trzeba przyznać że na tych drewytniach to dają radę ... gosciu na 6 wymiata - ma fantazję  :D
chyba musisz stary kraj odwiedzić to ci smród nafty i dopalacz załatwimy :)

chrisparypa

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 09, 2013, 04:59:39 am »
MarS zobaczymy co zycie przyniesie moze sie uda kiedys wybrac do Europy na cos ciekawego. Narazie same pierdziele tutaj i niestety zapowiada sie ze i 2014 cywilny bedzie.

Byly propozycje wielkie firmy chcialby sponsorowac Blue Angels ale pentagon sie z jakis blizej nie okresolnych powodow nie zgodzil. Dziwna sytuacja.... Normalnie... Patrze, patrze na to... No i az mi się chce wyjsc z... kina, prosze pana...
www.chrisparypa.com