FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
nowe 80-400 czyzby juz ? :)
Jamal:
--- Cytat: kichu w Marzec 05, 2013, 09:28:39 pm ---mtfy chyba nawet lepiej niz soniacz :)
--- Koniec cytatu ---
Szczególnie przy f4 :)
Btw. playstation wypuściło drugą wersję tego szkła, dali nanosrano powłoki na soczewie i podobno usprawnili coś w AF. Poza tym jest białe, a ja jak pedał będę zapitalał ze srebrnym... Mogli ciule dać więcej nowinek, bym zmienił może :)
kichu:
--- Cytat: MarS w Marzec 05, 2013, 09:36:47 pm ---czyli tak ja se myślałem ..... słabszy od 200-400 ale lepszejszy od konkurencji ... po wykresach sądząc bo życie zwerfikuje co i jak .... a i spadek jakości/ostrości głównie na brzegach kadru, co oznacza ze na DXsowej puszcze czy tez po cropie z takiego D800 to powinno być bdb
--- Koniec cytatu ---
poza tym spadek jest z poziomu bdb do poziomu powiedzmy dobrego... co wiecej mtfy sa dla otwartego szkla, na przymknietym rogi nagdonia... co wiecej w naszej fotografii te krawedzie nie sa na ogol az tak istotne
akbi:
no to teraz nie pozostało mi nic innego, jak czekać na obiektyw jak pojawi się na półkach ... i wreszcie będę zacząć "strzelać" w foty lotnicze :)
...ciekawi mnie tylko jeszcze prędkość AF
Mariusch:
Nikon.de podaje dostępność obiektywu od połowy marca i w zalecanej cenie 2699,00 Euro.
larky:
Z deczka kosmos ta cena :/
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej