FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

nowe 80-400 czyzby juz ? :)

<< < (23/42) > >>

larky:
No,no,  coś na żywo ze śmigłem albo dopalaczem :)

michaelsoncam:
Witam
Moim pierwszym wrazeniem bylo wielkie zadowolenie ze nareszcie mam nowa zabawke i ze  na 1/20 przy 400mm zrobilem ostra fote z reki. Pozniej zastanowilem sie ze nieruchomemu obiektowi z dystansu 30 ft zrobic taka fote to zadna sztuka, ale coz post poszedl. Dodam ze poprzednia wersja 80-400 fotografowalem 4 lata i raz wymienialem VR (oczywiscie w servisie).
Dzisiaj bylem w KJRB i przez godzine zrobilem ponad 20 akcji (starow i ladowan ok 6 roznym maszynom). Troche ponad trzysta fot. Na wyswietlaczu D3s przy 100% trudno jest oceniac ale pierwsze mysli sugerowaly ze VR jest przereklamowany.
Foty na 1/40 to ponad 90% kosz. AF-S OK szybki ale ten VR.Musze sie z nim oswoic.
Dolaczylem TC 14 i jest brzytwa mam pic na 550mm 1/100 podchadzacy do ladowania i 1/50 na podrywajacym sie. Mam tez stateczek na 1/50 ok 900-1000 ft jest perfect.
Zdjecia robione na 1/500 95% super. Czyli do Jetow bedzie extra. Co mnie cieszy because I LOVE JET NOISE. 
Swietnie wspolpracuje z HOYA CIR-PL HD2 nie widac aberacji ani nie mydli.
Wszystko wskazuje ze N przygotowal ten obiektyw jako calkiem dobry uniwersalny zoom, Robi IMO znaczie lepiej niz 70-200 VRII z TC 2 III.
Mysle ze musze sie troche "oswoic"z nim. Ale niestety nie da rady zastapic nim 70-200 VRII w tym zakresie ze wzgledu na jasnosc i VR.
Wszystkich ocen dokonalem przy 100% na View NX2 ale nie bardzo wiem jak moge sie podzielis samplami aby zachowac ich naturalny rozmiar i nie konvertowac do Jpeg.  Mam nadzieje ze do jutra wieczorem (mojego czasu) ktos cos podpowie.
Za tydzien bede mial wiecej czasu na wiatraki wiec ewentualne zyczenia wchodza w gre.
Jest juz 23:30 wiec zmieniam polaryzacje na pozioma. Chcialbym jakos przekazac troche zdjec w oryginale ale to jurto.

Marco:
dziękuje za uczciwą opinie oraz chęć dzięlenia się nadal uwagami/zaletami. :)
Będę wypatrywał następnych informacji .
Ognosze wrażenie ,że rozdzielczość JPG 3200 x.... ,  bez obrobienia będzie wystarczająca.

Pozdrawiam

Meggido:
3200 bez obróbki i będzie ok. Można oceniać jakość szkła.

michaelsoncam:
Mam 8 fot w zasadzie bez komentarza bo jestem padniety ale obiecuje dodac cos niecos jeszcze jezeli bedzie potrzeba.
Wszedzie sa zachowane exify ale jakby cos sluze informacja i mam jeszcze cale wiaderko zdjec z roznymi czasami i poruszeniami. Bo helikoptery przy podejsciu do ladowania i starcie sa niesamowicie dynamiczne. A najlepiej jak goscie odlatuja do domu
i startuja bez pasazerow, czsem robia takie starty ze warto bylo przyjsc dla tego jednego momentu.

1.

2.

3.

4.

Ten 206 mial kiedys takie g..niane malowanie a teraz wyglada fajnie  jak ten 407 na nastepnej focie.

5.

6.

7.

8.

Trzy ostatnie sa z HOYA HD2 CIR-PL i TC 14E II
Mam nadzieje ze moglem choc troche pomoc.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej