FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
D7100
brovarsky:
--- Cytat: Eskimos w Luty 21, 2013, 11:59:06 am ---
--- Cytat: fan911 w Luty 21, 2013, 11:38:14 am ---
--- Cytat: Zibi w Luty 21, 2013, 11:34:14 am ---Tylko ten bufor nie zachwyca .....
--- Koniec cytatu ---
ja jestem osobiście przyzwyczajony do tego, kiedy należy wcisnąć przycisk, żeby zrobić kilka takich zdjeć jakie chcę, także bufor pewnie jakoś przeżycję...
No nic, zobaczymy jak będzie w ręku leżał i czy Nikon nie zafunduje jakichś kolejnych baboli. No i oczywiście trzeba będzie przeczekać początkową cenę zaporową ;D
--- Koniec cytatu ---
Teoretycznie masz racje, robisz 2-3 jak samolot jedzie w twoim kierunku, 2-3 ladne panoramowanie a jak sie odrywa od pasa zostajesz z opuszczonymi gaciami ;) przerabialem to w Radomiu z D7000(...)
--- Koniec cytatu ---
Z D7000 dokładnie tak jest, jak Grześ napisał. Potwierdzam, znane z autopsji :)
kichu:
jak masz dlugie szklo, to nawet tak nie zrobisz - bo zemy zmienic A na S, trzeba zstaw opuscic, przekrecic kolko z lewej strony, podniesc itd.
kichu:
jeszcze jest szansa na D400 :)
http://nikonrumors.com/2013/02/24/nikon-europe-the-d7100-is-not-positioned-to-replace-the-d300s.aspx/
A dpreview forum member contacted Nikon Europe and asked them about the new D7100 being described as the "new flagship of Nikon's
DX-format HD-SLR lineup" on Nikon USA website (the D7100 is described as "enthusiast-level DX format camera" in Europe). This is Nikon's answer:
"I can assure you that the D7100 is not positioned to replace the D300s as Nikon's flagship DX-format camera - such is the information received
from Nikon Japan on the matter."
Eskimos:
To jednak poczekam z kupnem puszki dx, siedemsetka i siedemK musi wystarczyc ;)
larky:
Byłoby fajnie jakby D400 się pokazało w końcu. Ergonomia z D300 plus lepsza matryca i mnie by styknęło :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej