ZDJĘCIA LOTNICZE > Historyczne statki powietrzne
Jak historia to historia by sfw cz.9
hesja:
dzieki Stary że siętym z nami dzielisz! :)
fajne masz pióro!
/nie mysle o tym w kapeluszu/ :D
sfw:
--- Cytat: hesja w Luty 15, 2013, 08:17:49 am ---dzieki Stary że siętym z nami dzielisz! :)
fajne masz pióro!
/nie mysle o tym w kapeluszu/ :D
--- Koniec cytatu ---
Pióro? Qrna Prezesie w klawisze stukałem ale poszukam może gdzieś znajdę to pióro ;)
Na poważnie, przypomniałem sobie moment odprowadzenia SPS-ów na złom do Mierzęcic.
Uczucie dziwne, sprawne samoloty oddajemy na złom! Mogły jeszcze spokojnie kilka lat polatać.
A tak, po zakołowaniu na stoisko w Mierzęcicach otworzyłem osłonę kabiny a technik przystawił drabinkę
i ze zwinnością małpy, kilkoma sprawnymi ruchami wymontował zegarek pokładowy, jakby się bał, że go uprzedzę.
Nawet nie powiedział czegoś w stylu ... witamy w Mierzęcicach czy coś takiego, ten zegarek w mojej pamięci jest
symbolem początkiem rozkładu naszego lotnictwa bojowego. Wyglądało to tak jakby ktoś kazał zezłomować
sprawne samoloty bo ktoś potrzebował zegarki pokładowe na gifty.
PFM-y lataly jeszcze do 1998 roku czyli 5 lat po opisanym wydarzeniu. Poniżej MiG-21 PFM na lotnisku w Krzesinach Ćwiczenie Orli Szpon 1997.
Jamal:
Piękna i smutna historia...
Robteek:
Super historia z romantycznym zakończeniem.
Andrzej , jeszcze.
nurek:
--- Cytat: Robteek w Marzec 13, 2013, 10:06:50 am ---Super historia z romantycznym zakończeniem.
--- Koniec cytatu ---
O tę zwinność małpy ci chodziło? BTW ciekawe po co mechanikom tyle ACzASów???
--- Cytat: Robteek w Marzec 13, 2013, 10:06:50 am ---Andrzej , jeszcze.
--- Koniec cytatu ---
O tak...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej