FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Obietyw pod D90 do 10000 PLN
kichu:
1.4 zabiera 1EV swiatla
2.0 zabiera 2EV swiatla
Rzepka:
Z 2,8 robi Ci się 5,6...
Portos:
Gdzieś u forum widziałem, że są jakieś magiczne ustawienia pod właśnie ten obiektyw i tc.. Chyba Amon mówił, że jak ktoś mu aparat ustawił pod ten zestaw to robił naprawdę ostre foty.
Złoty:
--- Cytat: Portos w Styczeń 28, 2013, 12:54:46 pm ---Gdzieś u forum widziałem, że są jakieś magiczne ustawienia pod właśnie ten obiektyw i tc.. Chyba Amon mówił, że jak ktoś mu aparat ustawił pod ten zestaw to robił naprawdę ostre foty.
--- Koniec cytatu ---
Słyszałem, że Mama Qny dobrze mu ustawia :)
MarS:
--- Cytat: Portos w Styczeń 28, 2013, 12:54:46 pm ---Gdzieś u forum widziałem, że są jakieś magiczne ustawienia pod właśnie ten obiektyw i tc.. Chyba Amon mówił, że jak ktoś mu aparat ustawił pod ten zestaw to robił naprawdę ostre foty.
--- Koniec cytatu ---
wiesz, na to nie ma jakis magicznych ustawień ...
po prostu trzeba ten zestaw "przymknąć" i o ile gołe 70-200 jest juz bardzo dobre od f2,8 to po założeniu TC 20 robi ci się f5,6 w dodatku nie najlepsze i musisz przymknąć zestaw na te f8 aby było ostro .... jak jest słoneczny ładny dzień to problemu z tym przymykaniem nie ma aby przy okazji zachować też sensowne czasy ...
problem się zaczyna kiedy ze światłem jest krucho bo wtedy aby przymknac i mieć w miarę krótki czas to musisz podbić iso a w D90 z tym nie poszalejesz ....
z resztą jak jest mało światła lub światło jest syfiaste - np na kontrze - to tez nie poszalejesz bo przy takich scenach nieraz i dobry obiektyw ma problem z wyrobieniem się a niestety TC na kontrast itd ma bardzo negatywny wpływ
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej