FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Obietyw pod D90 do 10000 PLN
fan:
wilk - dzięki za namiary. Na pewno skorzystam, tylko się ogarnę jakoś finansowo i czasowo.... Dobrze mieć jakiś dobry namiar-bo wiadomo jak to jest w sklepach foto.
kichu - no fakt, czytałem, że ten Canon baaardzo fajny jest, oprócz trybu AFC. Ciekawe jak dawałby radę na tym środkowym punkcie krzyżowym... Może ktoś przetestuje, a przy okazji ceny spadną trochę.
kifcio - ano... wszystkiego na raz nie da się mieć. Ale skoro Panowie radzicie najpierw szkiełko... to zacznę się rozglądać, czasem całkiem sensowną używkę można trafić za małe pieniadze... Chociaż to szkło to raczej mało popularne jest. A fps D90-tki jakoś mi specjalnie nie wadzi :) Trzeba spust migawki przyciskać w odpowiednim momencie i tyle :P
Jamal:
--- Cytat: Mr.Reset w Luty 01, 2013, 01:07:13 pm ---A testował ktoś Sigmę 120-400 OS HSM?
Jak się ona ma jakościowo do 150-500?
Przy dużo lepszej jakości obrazka taki zestaw + D800 mógłby być ciekawą alternatywą:)
--- Koniec cytatu ---
Obawiam się, że rozdzielczość matrycy D800 wymaga niestety topowych szkiełek...
kichu:
Jamal to troche urban legen :) Dlaczego, bo owszem jak bedziesz pixel-peepowal obrazki na 100% to sie doszukasz roznic miedzy topowym szklem
a troche slabszym, ale to bedzie widac jakbys robil z tego billboard na budynek moze :) W praktyce to jest pomijalne.
Sprawa druga przewrotnie, dzis takie same o ile nawet nie wieksze wymagania co do optyki od D800 ma dowolna lustrzanka aps-c z segmentu consumer
z matryca 24mpix, to jest jeszcze wiecej pikseli niz w D800, bo matryca o takiej gestosci w wersji FF mialaby z 55 mln pix :) (24 * 2,25)
Mori:
Sam też przymierzam się do S150-500.
Czy ktoś może łopatologicznie opisać w miarę bezpieczną procedurę testu takiego szkła?
Jakie przysłony? Z ręki czy statyw? itp..
wilk:
coś takiego znalazłem:
http://allegro.pl/300-mm-f-2-8-ed-if-af-s-vr-nikkor-jak-nowy-i2989987448.html do tego TC i
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej