ZDJĘCIA LOTNICZE > Wysłane do RA

fan911 - set aplikacyjny przed oceną RA

(1/5) > >>

fan:
Witam :)

W ramach realizacji postanowień noworocznych złożyłem z styczniu aplikację do SPFL. Co prawda na razie jestem raczej biernym obserwatorem forum, ale pomału zaczyna się to zmieniać.

Zeszły sezon to głównie eksperymentowanie i nauka... Kilka imprez lotniczych odwiedzonych i sporo zdjęć do kosza, bo niestety mój 70-300 VR miał usterkę AF-u...

W każdym razie udało mi się zebrać do kupy set aplikacyjny, który wstawiam na forum i oczywiście będę wdzięczny za komentarze. Imageshack niestety nieco zżarł jakość.
Set przed oceną RA, tym bardziej się stresuję :)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

Jak to stwierdził pewien Użytkownik Forum - Hesja: "co ludziska myślą o zdjęciach?" ;)

Kate:
witaj i się nie stresuj, nie jest tak źle :)

napiszę parę uwag od siebie co mi się rzuciło w  oczy.
Ze wszystkich zdjęć wybieram 3, 8 (choć tu troszkę mało kontrastu) i 15.
W 4 pociemniłabym trochę niebo, 5 strasznie ciemny samolot, 9 i 10 mało kontrastu, 12 jakoś mi nie pasi, 16 ma jakiś okrojony format  :o, zdjęcie 19 to, że tak powiem najmniej udane zdjęcie, albo inaczej naj mniej mi się podoba i obróbka i jakość, z 20 podobnie ... jaak z 19.

pozdrawiam  :)

Jamal:
Dla mnie 19 i 20 tak wciśnięte na siłę do paczki, ale chciałbym mieć taki set aplikacyjny... Kadrowo ciut do poprawki, ale jest git.

fan:
Dziękuję za pierwsze oceny :)

Kate - w rozdziałce większej wygląda to lepiej, tutaj niektóre fotki bardzo poleciały jakościowo po uploadzie na Imageshack. I wkradło się foto w innym formacie... no cóż, dzisiaj mam taki zakręcony dzień. W urzędzie skarbowym 4 razy wypełniałem jeden formularz, że aż miła Pani w okienku się na mnie wydarła i ... ;) ehhh

Jamal - również dzięki za miłe słowa :)

Wiem, że fotki 19 i 20 są... "dyskusyjne". Specjalnie umieściłem je w secie, żeby było różnorodnie. Według mnie mają jakiś swój urok i klimat, ale oczywiście możliwe, że tylko dla mnie :)
Chciałem po prostu trochę poeksperymentować, nie umieszczać 20 typowych kadrów, ale dorzucić coś, co będzie trochę inne. Czy dobrze? zobaczymy. Ale zamierzam częściej prezentować coś nietypowego, a jak to zwykle bywa, z czasem pewnie będą to coraz bardziej udane eksperymenty - mam nadzieję.

Rzepka:
Generalnie całkiem ładna aplikacja :) z uwag to:

5 coś mi ten kadr nie pasi może kwadrat lepiej by wyglądał?
6 - jak taki kadr to niech leci poziomo :)
19 - ziarrnooo ogromniste :) wg mnie niestety kosz...

Myślę że 30% będzie  ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej