ZDJĘCIA LOTNICZE > Historyczne statki powietrzne
National Air and Space Museum
kichu:
ja tu widze w exifach iso w okolicach 1600 i korekcje naswietlania -2EV przy foceniu czyli spore niedoswietlenie
a fotki wygladaja jakby wlasnie na wysokim ISO byly robione - maly DR i "splaszczone" kolory
kadrowo fajnie, a naj chyba ten kosmita na ostatnim :)
hesja:
-2EV? hmmm
MarS:
--- Cytat: kifcio w Listopad 21, 2012, 08:27:08 am ---5 leci minimalnie w lewo ;)
--- Koniec cytatu ---
Kifcio tylko do którego podestu prostować ??? ;D
--- Cytat: Spad w Listopad 21, 2012, 10:11:00 am ---Co do zdjęć "jako zdjęć" - ZK :) Ewidentnie mamy podobnie, jeśli chodzi o kultowość niektórych konstrukcji ;)
"Zawartościowo" najciekawsze imho jest 11 - pierwszy raz widzę Blitza "prawie na żywo", a ten samolot z przyczyn poniekąd rodzinnych jest u mnie bardzo wysoko na liście "must see". Do tego w PG kawałek Do 335 "Pfeil" (jednego z najciekawszych i najbardziej nowatorskich imho samolotów 2 w.s. - m.in. dość oryginalny system ratowniczy dla pilota), a w PD kawałek FA 330 "Bachstelze". Trzy wisienki na wielkim torcie :)
--- Koniec cytatu ---
Spad, ktoś koto tak jak Ty lubi takie tematy to może tam zwariować ;) .... np Do 335 "Pfeil" to dziś na świecie jest tylko 1 egzemplarz tej maszyny .... tak wiec maja tam i wiśienki i rodzynki i kto co chce. Szkoda tylko ze tak daleko.
MarS:
--- Cytat: kichu w Listopad 21, 2012, 11:16:08 am ---ja tu widze w exifach iso w okolicach 1600 .........
a fotki wygladaja jakby wlasnie na wysokim ISO byly robione .......
--- Koniec cytatu ---
kichu jak fotki były robione na wysokim iso to muszą wyglądać jakby na wysokim iso były robione, inaczej się nie da ;D
--- Cytat: hesja w Listopad 21, 2012, 11:53:39 am ----2EV? hmmm
--- Koniec cytatu ---
a co ? nie można ? w końcu chyba po to w aparacie jest taka funkcja aby jej używać ;D
1. błąd to ze pierwsza sesja robiona D3 w takich warunkach i po fakcie się okazało ze to co na wyświetlaczu widziałem dalece odbiegało od tego co było widać już na kompie w sensie jasności i przepałów. 2. błąd to było tam dużo kontrastowych scen, wieć korekcja na - była konieczna, ale w połączeniu z błędem nr 1 się po fakcie okazało że robiłem ją za dużą. no i 3 . błąd banalny .... podjarany eksponatami, często zapominałem o zmianie wartości korekcji i wczesniej cos robiłem na -2 a potem nie zmieniłem wartości
a tak na serio to oczywiscie wyciaganie z cieni tym fotkom nie pomogło .... a czemu ... a to suma błędów ludzkich ;) ;D
kichu:
:D :D :D :D
a tak baj de łej to jak sie zrobi fote na ISO1600 z -2 EV a potem sie to wyciagnie to jest tak samo, albo nawet gorzej jak by sie ja robilo
na ISO 6400 :) wiec reasumujac, jakosc tych fot jak na ISO6400 to jest miazga :D
cholernie mi sie podoba to muzeum kurde :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej