IMPREZY LOTNICZE - FORUM OTWARTE > Archiwum 2013

Nato tiger meet - 17-28.06.2013

(1/5) > >>

Eskimos:
Znowu bedzie w Norwegii, baza lotnicza Ørland nå wyspie w okolicach Trondheim. Z tego co np Marsiu mowil to impreza taka sobie, ale z tego co sie dowiedzialem bylo calkiem fajnie. Nie tylko same tigery byly. w tym roku powtorka w czerwcu. dwudniowa impreza, dzien spotterow z prawie nieograniczonym dostepem do lotniska  i airshow z dodatkowymi goscmi. Lotnisko nå wyspie w otoczeniu zasniezonych gor wiec klimatycznie podobnie jak w Bodø. w tym roku nie odpuszcze juz wiec jak ktos chetny w czerwcu to moge sie rozejrzec za jakims barlogiem do spania ;)

zdjecia z tego roku
 http://www.flightsim.no/ubbthreads/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=639314

wilk:
Eskimos, a dokładny termin; co by się z Austrią nie pokryło :(;
jeżeli się nie pokrywa to "lecę ja":)

Eskimos:
Cale cwiczenia så od 17 do 28 czerwcå, spotterday i airshow jeszcze nie sa ustalone, ale pewnie bedzie ktorys piatek i sobota jak w tym roku.

kichu:
pytanie czy obok spotter daya bedzie siakis air show - bo na sama spotterke jechac to imho jednak srednio - jakos mnie nigdy foty z tiger meet zadnego nie porywaly

taka wizyta w bazie

Eskimos:
Spotterday w piatek, wymagana wczesniejsza rejestracja i oplata 200koron, dostep do lotniska, hangarow, zdjecia z osi pasa, podjazdy samolotow pod fotografow itp

Airshow w sobote, darmowy. Zbieranina drewutni z Norwegii, demo sil powietrznych, solista norweski, tygryski te ktore sie zgodza i jacys zaproszeni goscie, dodatkowo jakies tam pokazy grup rekonstrukcyjnych, zespol pinup girl itp. Bardziej taki rodzinny piknik lotniczy niz typowy  erszol.

Tak bylo w tym roku, w przyszlym ma wygladac podobnie.

Dla mnie wystarczy, nigdy nie bylem na tym wiec grzech nie skorzystac ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej