FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Nikkor 300/4 IF-ED
Robteek:
Kichu , pierwszy będę w kolejce, ratuj !
sfw:
--- Cytat: volt w Październik 31, 2012, 10:15:55 am ---Andrzej, nie przeszkadzał Ci brak stabilizacji? Można gdzieś te Twoje pierwsze Axalpowo obejrzeć w sieci? Bo szczerze mówiąc grubo się zastanawiam, oj grubo.
--- Koniec cytatu ---
Ja miałem wersję stabilizowaną tego szkła. Musisz wiedzieć, że nawet super duper zoom z TC radzi sobie średnio i poniżej. No chyba, że masz super puszkę, znaczy się z super matrycą. Zauważyłem, że np. w moim 1D MKIV efekty z tymi samymi szkłami i TC są lepsze niż w poprzedniku MKIII.
Tutaj masz fotki z combo 300/4+ TC http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/sfw-canon-do-wszystkiego-79368/ Brak exifów więc muszę sprawdzić które jakimi zestawami robione.
Rzepka:
Ja tam fociłem z 70-200 + TC i jestem zadowolony zwłaszcza z Ostravy, ale czy innym się podobają foty to już nie wiem :P
Nowiutki:
--- Cytat: volt w Październik 31, 2012, 12:19:43 am ---... Tak jeszcze nadmienię, że kumpel ma odpowiednik tyle że w systemie C (Wiśnia baj de łej) i również bardzo sobie chwali. Mimo iż canonowska wersja też nie ma stabilizacji...
--- Koniec cytatu ---
Wiśnia ma wersje z IS.
Ale podpinam się pod temat bo na przestrzeni tego roku miałem dwukrotnie okazję spróbować roboty nikonowym 70-200 z TCx2 i efekty były mocno rozczarowujące.
volt:
Faktycznie, właśnie zlukałem EXIFy fotek Wiśni...
Czyli to trochę zmienia postać rzeczy. Pytanie jak się prezentują foty z tej ogniskowej bez stabilizacji. Tym bardziej z TC...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej