FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

TAK/NIE dla D800?

<< < (11/17) > >>

Silvver:
jak przez internet kupione to nie wiem czy nie szybciej wyjdzie jak odda i kupi nowy w innym sklepie. No chyba, że serwis załatwia to w ciągu 3-4 dni.

hesja:
nie wyjdzie :)
nie jest tak prosto ot tak oddac sprzet - ja bym nie przyjal :P

w sensie mozesz oddac na drodze prawnej ale sprzet "w stanie niezmienionym"
a jak narobil troche zdjec (nie wiem ile) to sprzedawca zawsze moze powiedziec ze to nie ten sprzet ktory sprzedawal bo jest "zmieniony"

Ta rekojmia glownie sluzy do tego bys jak kupisz garniaka czy czapke - mogl je oddac w ustawowym terminie bez zgrzytu
tu jednak niestety zachodzą "zmiany"

Silvver:
to chyba zależy od sklepu. Duże sieci raczej nie robią problemów. Gdzieś rok temu kupiłem laptopa i po tygodniu odesłałem bez podawania przyczyny. Windows zainstalowany, folie pościągane - przyjęli bez problemu  :)

A właśnie Prezesiunio  ;D jak z tym ISO w D800 ?

kichu:
z tym przyjmowanie zwrotow to w naszej ustawie o sprzedazy konsumenckiej jest ze zwrot ma byc w stanie niezmienionym

natomiast z tego co widze w komentarzach i orzecznictwie do tego tematu twierdzi sie, ze:

--- Cytuj ---Konsument odpowiada tylko za wszelkie zmniejszenie wartości towarów wynikające z obchodzenia się z towarami w sposób inny niż konieczny do stwierdzenia charakteru, cech i funkcjonowania towarów.
--- Koniec cytatu ---

oczywiscie jak bedzie spor to bez sadu sie nie obejdzie

hesja:
Silver - ja to do takich testow sie nie nadaje i ich nie lubie
bo to na kazdym zdjeciu wyjdzie inaczej - wszystko zalezy od warunkow!

ISO1600 bylo nawet w D70 znosne jak robiles zdjecia w piekna sloneczna pogode (moj pierwszy zlot nikona)
a i w D3S ISO800 bedzie dramatem w zlych warunkach

czyli jak to ocenisz? Nie da sie

Nie bawie sie w to - niech inni to robią co to lubią :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej