FOTO-TECHNIKA > Obróbka zdjęć, tutoriale

Photoshopowy elementarz- przebarwienia.

<< < (2/7) > >>

hlynur:
Okienko wyżej masz lasso wielokątne i nim możesz takie niedoróbki jak pokazałeś uzupełnić.
Mam takie same problemy i lasso sprawdza się wyśmienicie.
Możesz się bezproblemowo przełączać pomiędzy poszczególnymi narzędziami.

Mając włączone lasso magnetyczne i chcesz coś odznaczyć, to przy kursorze jak przyciśniesz klawisz ALT pojawi się znaczek minus.
Jeżeli za dużo odznaczysz, możesz poprzednie punkty zaznaczenia skasować klawiszem Delete.

darcze:
Hm! zaczyna mi się podobać praca z ps, przynajmniej na fotkach szkoleniowych. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu na własnych wypocinach ;D Lesiu pozdrowionka z e śmięr..... Polic i dzieks w imieniu wszystkich za czas poświęcony nam 8)

hlynur:
Problem Browarskiego

Tak jak zostało pokazane na zdjęciu bardzo często narzędziem szybkie zaznaczanie, zaznaczy się dużo więcej.
Obszar o podobnej kolorystyce PS przyjmuje domyślnie jako właściwy i go również zakreśla.

Na fotografii zaznaczony niepotrzebnie statecznik.

W bardzo prosty sposób możemy się tego pozbyć.
Narzędziem lasso magnetyczne zaznaczamy:
-z klawiszem Alt jeżeli chcemy odjąć obszar za dużo zaznaczony(jak na obrazku poniżej)
-bez klawisza Alt jeżeli chcemy dodać kawałek samolotu do zaznaczenia.
Celowo zaznaczony obszar obrysowałem na czerwono, u Was będą to białe "mrówki".
Sorry, ale ja prościej tego zagadnienia nie potrafię wytłumaczyć...................

Od rana chodzę i się zastanawiam, po jakiego grzyba ja Wam pokazuję tą metodę z zaznaczeniem......Sam bardzo rzadko ich używam.
Łatwiej jest przyswoić metodę z maskami, jest ona przydatna w wielu innych działach fotografii.

hesja:
Lesiu - kawał dobrej roboty :) Ciesze sie jak nie wiem co ze to robisz bo mialem zawsze z Toba problem ze... no nie chcialo Ci sie nic :P
Zajebiscie :)

Osobiscie tylko zz uporem maniaka prosze wszystkich by nie dodawali chmur jak ich nie ma, samolotow jak ich nie ma, ludzi jak ich nie ma itd....
Bo to sie zrobi grafika a nie zdjecie :)

No i zakochalem sie w slowie: "przełańczać" :P

hlynur:

--- Cytat: hesja w Wrzesień 07, 2012, 08:34:17 am --- Ciesze sie jak nie wiem co ze to robisz bo mialem zawsze z Toba problem ze... no nie chcialo Ci sie nic :P
Zajebiscie :)

--- Koniec cytatu ---

Ja mam wrodzony talent do nygusostwa.

Widzisz, że nikt tego nie czyta.
Jakby ktoś czytał, to zwrócił by uwagę na błąd.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej