FOTO-TECHNIKA > Obróbka zdjęć, tutoriale
Photoshopowy elementarz- przebarwienia.
darcze:
Czytają czytają! Jeśli o mnie chodzi to dla mnie ważniejsze jest ogarnięcie ps i na tym się skupiam, a nie zwracanie uwagi na ortografię. Lesiu kawał dobrej roboty robisz. Wielkie dzięki i proszę o jeszcze. 8)
pilotex:
Nawet ja, "hómanistka" nie zwróciłam uwagi na błąd-tak się zaczytałam :) Twoje tutki hlynur dużo dają, jestem wdzięczna-bo nareście ktoś, krok po kroku pokazuje w prosty sposób, jak dobrze obrabiać zdjęcia.
kwiecin:
To ja mam jeszcze jedno pytanie - ile średnio czasu zajmuje Wam obrobienie jednego zdjęcia w PS? Z tym zaznaczaniem, maskowaniem, usuwaniem przebarwień, ostrzeniem, etc ?
Chodzi mi o w miare typowe zdjęcie - a nie cyzelowanie jakiejś perełki.
hesja:
pytasz NAS czy Leszka?
jezeli chodzi o mnie to naprawde poza I Sekretarzem to nie pamietam kiedy ostatnio szparowałem samolot
nie uwazam by to bylo potrzebne. Samolot z reguly wspolgra z otoczeniem i obrabianie samego samolota odrealnia fotę
ale to tylko moja teoria i praktyka...
Byles na warsztatach to Wiesz i widziales...
jedno zdjecie nie wiecej niz 1-2 minuty lacznie z odsyfianiem
wiem wiem - to troche niechlujne ale ja tak mam
hlynur:
--- Cytat: kwiecin w Wrzesień 07, 2012, 11:18:53 pm ---To ja mam jeszcze jedno pytanie - ile średnio czasu zajmuje Wam obrobienie jednego zdjęcia w PS? Z tym zaznaczaniem, maskowaniem, usuwaniem przebarwień, ostrzeniem, etc ?
Chodzi mi o w miare typowe zdjęcie - a nie cyzelowanie jakiejś perełki.
--- Koniec cytatu ---
Tak jak pisałem, bardzo rzadko używam zaznaczeń i osobnego obrabiania tła i samolotu.
Szybciej jest bez zaznaczania i z maskami.
Obrabiam zdjęcie, zapisuję je i dopiero na drugi dzień oglądam.
Człowiek wówczas ma inne spojrzenie i zawsze coś jest do poprawy, czego wcześniej nie widział.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej