FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Gdzie w Warszawie czyszczenie matrycy?

<< < (2/5) > >>

JIMIX:
Tradycyjnie juz, w zadnym innym temacie nie zagadzam sie tak doladnie z kichem, jak w temacie czyszczenia matrycy wlasnie  ;D  ;D  ;D Giotto's Rocket i szpatulki + Eclipse 2 i jest super czysto.

kichu:
jeszcze uzupelniajac, bo wczesniej pisalem z teleofnu i nie chcialem sie rozpisywac

z czyszczeniem matrycy to jest imho tak, ze jak zwykle dmuchanie gruszka nie pomoze, to syf na ogol jest taki (rodzaj) albo jest go tyle (ilosc), ze na zadne pedzelki i inne wynalazki szkoda
czasu - dodatkowo pedzel - jako narzedzie wielorazoego uzytku tez nie jest latwo utrzymac w czystosci - wiec mozemy sobie wiecej syfu naniesc niz wyczyscic

a wynalazki typu lupa - mimo ze kiedys tam kupilem - potrzebne imho sa jak umarlego kadzidlo - do sprawdzenia czy mamy syfy wystarczy fota nieba na f22 lub wiecej lekko przeswietlona
i wszystko ladnie widac na lcd aparatu w powiekszeniu

takze w kwestii czyszczenia matrycy - dmuchamy gruszka - a jak juz nie pomoga - to czyscimy szpatulka na mokro - i ripit plis

w kwestii gruszki - dlaczego polecam giotto rocket - dlatego, ze niektore wynalazki kupowane np. w aptece maja to do siebie, ze zaworek wlotowy powietrza to jest to samo miejsce
ktoredy powietrze wylatuje, wiec dmuchajac krecimy tym samym powietrzem w kolko - gruszka giotto ma zaworek od d... strony i jedna zasysamy, druga dmuchamy :)

Złoty:
Czy pojawił się jakiś nowy, warty polecenia punkt w Warszawie?
Armii Ludowej jest OK ale mam wrażenie, że ostatnio jakość idzie w parze z ceną tzn. że coś jednak na matrycy zostaje.

Ktoś, coś?

kifcio:

--- Cytat: Złoty w Marzec 31, 2015, 12:49:33 pm ---Czy pojawił się jakiś nowy, warty polecenia punkt w Warszawie?
Armii Ludowej jest OK ale mam wrażenie, że ostatnio jakość idzie w parze z ceną tzn. że coś jednak na matrycy zostaje.

Ktoś, coś?

--- Koniec cytatu ---
tydzień temu czyściłem na armii ludowej
został słownie jeden syf, więc chyba nie jest tragicznie
tym bardziej że było ich ze 100

kifcio:
aaaa
oczywiście jest jeszcze niezawodny Adam Bieniek na Al. Jerozolimskich
tyle że cena 80 zł i trzeba zostawić puszkę
no ale podejrzewam, że ten jeden paproch by się nie ostał po serwisie Pana Adama :)

no jest jeszcze taka firma, co się zwie: http://www.fotonaprawa.pl/
nie byłem, nic nie naprawiałem, ale opinie mają dobre

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej