FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Mój D300 - mała anegdotka :)

(1/4) > >>

hesja:
hehe niestety muszę katować nadal mojego DeCzysta, który już niejedno przeszedl i jak się tak dobrze zastanowię juz prawie wszystko było wymienione na nowe hihi :)

na poczatku kwietnia padło mi tam coś związanego z napinaniem lustra

teraz oddałem do czyszczenia matrycy a dostalem kosztorys! bo komputer postanowil, ze pod wymiane podchodzi mechanizm ustawiania przeslony i tez cos z lustrem

No to pytam w serwisie, ze jak to? Przeciez czesc czesci z wykazu byla wymieniana ostatnio a to niecale trzy miesiace
Oczywiscie tych czesci mi nie policzyli, zrobili rabacik (NPS) i takie tam ale Pan z serwisu mowi:
Panie Sławku, ale Pana aparat od ostatniej naprawy (kwiecien) zrobil ponad 100 tysiecy zdjec! ;D

hihi az mnie ciekawi ile ma calosciowo przebiegu :)

hesja:
jedyne co jest pocieszajace to to, ze w coraz powazniejszych kręgach mówi się o następcy D300
mam nadzieje ze to bedzie niedlugo choc nie wierze ze jeszcze w tym sezonie :/

nurek:

--- Cytat: hesja w Czerwiec 28, 2012, 08:55:45 am ---hihi az mnie ciekawi ile ma calosciowo przebiegu :)

--- Koniec cytatu ---

Spoko jak dobrze trafisz ze wskazaniem liczniki, to sprzedasz na alledrogo w dobrej cenie z dobrym przebiegiem np. 10k klapnięć. Nieważne że dobry przebieg przeleciał już kilka razy. 8)

BTW Można ustalić gdzieś FAKTYCZNY przebieg? Czy tylko cyferki z Pandy?

kichu:

--- Cytat: hesja w Czerwiec 28, 2012, 08:55:45 am ---hihi az mnie ciekawi ile ma calosciowo przebiegu :)

--- Koniec cytatu ---

sciagnij sobie i zainstaluj http://www.photome.de/
nastepnie otwierasz w tym programie dowolnego nefa z puszki i w tagach szukacj pozycji pt. 'shutter count'
albo jak Ci sie nie chce to podrzuc mi rawa na skype/maila

wskazanie w nefie sa calosciowowe - wymiana migawki NIE resetuje licznika klapniec

a jesli bedzie nastepca w tym roku to dla nas - po sezonie - bo premiery nikona to na ogol albo do wakacji albo dopiero po wakacjach (wrzesien i pozniej)

nurek:
Ale pytanie, czy program pokazuje przebieg do 100 000 i potem od nowa liczy, czy jednak licznik idzie dalej?
Pytałem raczej, o możliwość ustalenia przez np serwis przebiegu bardziej "hardłerowo" czyli wtyka się kabel i widać to na monitorze. Na zdrowy rozsądek zakładam, że tak da się zrobić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej