HANGAR PARTY > Hangar Party

OLT Express

<< < (9/11) > >>

pilotex:
Właśnie miałam o tym pisać, uprzedziłeś mnie :) Szybka akcja, jeśli będą mieli porównywalne ceny biletów, to Eurolot na pewno odnotuje procentowy skok w górę :)

Spad:
Szkoda mi OLT-a. Przez moment LOT miał konkorencję. Tanie linie na trasach międzynarodowych pokazały, źe bilet nie musi kosztować majątku. Na krajowych LOT (czy Eurolot) wciąż jest monopolistą, który dyktuje ceny :(

Złoty:
Jasne że szkoda! Konkurencji, możliwości latania z lokalnych lotnisk, ludzi którzy w krótkim czasie stracą pracę, pasażerów etc. Ale z drugiej strony działanie OLT wskazywało tylko na chęć jakiegokolwiek szybkiego puszczenia kasy - niewiarygodna, niemożliwa do utrzymania siatka połączeń np. z kuriozalnym WAW-LCJ, utrzymywanie kilku typów samolotów w stajni, wypożyczalnia samochodów, niemalże darmowy autobus na lotnisko w Gdańsku, catering na pokładzie, bagaż w cenie echhh, grubo było ale się skończyło. Liczę tylko, że eurolot, mając przegląd rentowności egzotycznych tras wyciągnie stosowne wnioski i stworzy ofertę która wypełni - w sensowny  sposób - powstałą lukę.
Howgh :)

Meggido:
WAW-LCJ nigdy nie było przecież. Tylko GDN-LCJ-GDN i przez jakiś czas WRO-LCJ-WRO, ale to połączenie było od początku skazane na porażkę. Kierunek Gdańsk miał jednak niezłe obłożenie.

Złoty:
Warszawa (WAW) - Łódź (LCJ)
Od   do   Dni tygodnia   Wylot   Przylot   Nr rejsu   Samolot   Przez       
29.10   30.03            18:00   18:45   O2552   A320   Nonstop       
29.10   30.03           22:00   22:45   O2554   A320   Nonstop

Masz rację Meggi, nie dotrwali - miało być od października. Za to grubo, na A320. Na takie połączenia pozwalają sobie tylko linie na Półwyspie Arabskim :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej