HANGAR PARTY > Hangar Party
OLT Express
pilotex:
Właśnie miałam o tym pisać, uprzedziłeś mnie :) Szybka akcja, jeśli będą mieli porównywalne ceny biletów, to Eurolot na pewno odnotuje procentowy skok w górę :)
Spad:
Szkoda mi OLT-a. Przez moment LOT miał konkorencję. Tanie linie na trasach międzynarodowych pokazały, źe bilet nie musi kosztować majątku. Na krajowych LOT (czy Eurolot) wciąż jest monopolistą, który dyktuje ceny :(
Złoty:
Jasne że szkoda! Konkurencji, możliwości latania z lokalnych lotnisk, ludzi którzy w krótkim czasie stracą pracę, pasażerów etc. Ale z drugiej strony działanie OLT wskazywało tylko na chęć jakiegokolwiek szybkiego puszczenia kasy - niewiarygodna, niemożliwa do utrzymania siatka połączeń np. z kuriozalnym WAW-LCJ, utrzymywanie kilku typów samolotów w stajni, wypożyczalnia samochodów, niemalże darmowy autobus na lotnisko w Gdańsku, catering na pokładzie, bagaż w cenie echhh, grubo było ale się skończyło. Liczę tylko, że eurolot, mając przegląd rentowności egzotycznych tras wyciągnie stosowne wnioski i stworzy ofertę która wypełni - w sensowny sposób - powstałą lukę.
Howgh :)
Meggido:
WAW-LCJ nigdy nie było przecież. Tylko GDN-LCJ-GDN i przez jakiś czas WRO-LCJ-WRO, ale to połączenie było od początku skazane na porażkę. Kierunek Gdańsk miał jednak niezłe obłożenie.
Złoty:
Warszawa (WAW) - Łódź (LCJ)
Od do Dni tygodnia Wylot Przylot Nr rejsu Samolot Przez
29.10 30.03 18:00 18:45 O2552 A320 Nonstop
29.10 30.03 22:00 22:45 O2554 A320 Nonstop
Masz rację Meggi, nie dotrwali - miało być od października. Za to grubo, na A320. Na takie połączenia pozwalają sobie tylko linie na Półwyspie Arabskim :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej