FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Plecak foto do samolotu
larky:
Tak szukam i szukam w necie :/
Możecie coś podpowiedzieć w tym temacie? Jak jeździłem z Sigmą 50-500 to wystarczał mój plecak obecny. Teraz być może będę leciał z czymś większym.
Wymagania:
1. ogarnia restrykcje samolotowe
2. wchodzi 200-400 lub 500, plus body, plus jakiś krótki zoom, ładowarki, pierdółki.
3. Dobrze byłoby żeby laptop 15" wszedł (chyba nie mogę przewozić laptopa w rejestrowanym Ryanair)
4. Szybki do nabycia :)
Dzieki ;)
kichu:
warunki z pkt 1 i 2 najlepiej spelnia Kiboko - oprocz tego jego glownym atutem jest to ze sam wazy niecale 2kg
lapka jednak do niego nie wsadzisz - natomiast po zaladowaniu do niego 500/200-400 jakich dwoch body i paru pierdol
i tak wchodzisz ponad 10 kg, wiec lapek w walizce foto to i tak jest problem
trzeba ew szukac linii ktore pozwola obok podrecznego bagazu wziac ci na poklad laptopa, wtedy go w lape i po problemie
lapka w rejestrowanym nie tyle, ze nie mozna - co reg maja tak napisany, ze nie mozna bo nie biora odpowiedzialnosci za uszkodzenie
ale jak wrzucisz do nic sie nie stanie :)
Złoty:
Mam Kata Bumblebee 220 PL. Wchodzi 500 (ze złożoną osłona oczywiście) od bidy z nakręconym body. Ostatnio weszło mi 2 body, 500 i 70-200 ale było już mocno pękato. Na plecach miejsce na lapka/pada. Porównując z Kiboko wziąłbym Kiboko raczej ale szybko raczej nie ściągniesz - US i uważaj na cło.
upadek:
jest jeszcze coś takiego jak lowepro pro runner 450 aw cena około 500 pln
miałem ten plecak 1,5 roku i złego słowa powiedzieć nie mogę 500 z body na wcisk
ale wchodzi, dodatkowo ma kieszeń na lapcia, już nie pamietam ale chyba nawet do17"
dostępny od ręki w sklepach i na allegro
ale pamiętaj plecak wyładowany np 2xbody, 500 mm, 70-200mm, 14-35mm, dok., lekka kurtka i małe pierdoły
waży w moim przypadku około 11-12 kilo ( kiboko) bez dodatkowych aku. ładowarek i czytników
pro runner 450 aw w drodze na maksa 2012 podobnie jak w/w plus laptop łapał prawie 17 kg jak dobrze pamiętam
więc o ryanair nawet bym nie marzył
sfw:
Ja używam Dakine Reload model 2010 http://archiwumallegro.pl/plecak_fotograficzny_dakine_reload_2010-1201115533.html Wchodzi 500/4, dwa duże, D3 Like, body. 70-200/28, bateriex3, filtryx4 kartyx ... nie pamiętam ile, podwójna ładowarka, głowica RSS, laptop nawet i 17', ciuchy przeciwdeszczowe. Typowy zestaw do podręcznego bagażu to 500/4, jedno body, 70-200/2,8, ładowarka, baterie, laptop. Jest lekko powyżej 10 kg ale w razie czego to body do kieszeni kurtki i jest ok ;) Inna opcja to Think Tank, tylko dostępność i ceny powalają.
pzdr
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej