FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie
Składamy voltowi kompa =)
Tomaszek:
Ja tam się nie znam, mój komp ma już ze 4 latka, więc nie jestem na bieżąco, ale nie lepiej Ci to samemu złożyć zamiast kupować gotowy zestaw? Przynajmniej będziesz wiedział co masz, i nie będziesz ryzykował z jakimiś dziwnymi wynalazkami w rodzaju zasilacza Modecom Feel 600W
kichu:
pogadaj z deocem niech Ci cos zloyc pod katem zdjeci itp itd
na cholere np. pakowac kase w wypasiona grafike jesli nie zamierzasz grac itp itd
nie wiem co teraz jest na rynki i ile kosztuje ale szedlbym raczej w procek i7 z jak najwyzszym taktowaniem na jakie mnie stac, dobra plyte asusa, min 8 a najlepiej 16 ram, grafa ze sredniej
polki - nie ma sensu przesadzac, dyski optymalnie ssd na system i roboczy + normalny na archiwum zdjeciowe, w obudowe tez nie ma sensu kasy pakowac
Tomaszek:
To już zależy co kto lubi :) Ja tam wolę porządną obudowę np. Chiefteca, gdzie wszystko jest dobrze spasowane, nie wpada w wibracje, sensownie zrobiony montaż bez użycia żadnych śrubek, itd. Jeśli chodzi o bajery w rodzaju wyświetlaczy i wielkich, jarzących się LED-ów to pełna zgoda, nie ma sensu.
kichu:
no tez wlasnie to drugie mialem na mysli :)
PC:
jesli chodzi o ten zestaw, to odpusc sobie, nie wszystkie elementy sa wypisane tak dokładnie / marka/ wiec na pozostałych oszczedzaja, zasilacz ZT, z monitora tez nie bedziesz zadowolony...
poszedlbym tez juz w i7, płyta asus lub gigabyte. 8gb min., windows 7 64 bit
wszystko zalezy jednak od budzetu, okresl sie, sprobuje jutro w pracy cos dobrac w zestaw i zapodac.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej