ZDJĘCIA LOTNICZE > Historyczne statki powietrzne
Muzeum Sił Powietrznych w Dęblinie by lukasz.tur
Łukasz Kulik:
Co do 3, raczej zamierzona dramaturgia. Obyło się też bez cropowania i jakiejkolwiek obróbki. Poradnik Hesji już mi namącił w głowie. Jako Novice w SPFL chcę poprawiać sukcesywnie swoje pstryki.
volt:
--- Cytat: lukasz.tur w Maj 19, 2012, 07:08:23 pm ---Co do 3, raczej zamierzona dramaturgia. Obyło się też bez cropowania i jakiejkolwiek obróbki. Poradnik Hesji już mi namącił w głowie. Jako Novice w SPFL chcę poprawiać sukcesywnie swoje pstryki.
--- Koniec cytatu ---
Wyszło niedoświetlenie zamiast dramaturgii :)
Dla przykładu nr 7 - co chciałeś nam tym zdjęciem pokazać? Odpowiedziałeś przede wszystkim sobie na to pytanie? Kompletnie przypadkowy pstryk, bez pomysłu. W dodatku leży kadrowo i obróbkowo.
Ale spokojnie, każdy kiedyś zaczynał :) Stosuj się do wskazówek, a będzie progres. Wiem po sobie ;)
kichu:
w kwestii trojki to to co zrobiles - nalezaloby nastepnie wyeksponowac w obrobce - zamysl z ekspozycja na minus rozumiem, natomiast nalezaloby teraz rozjasnic zdjecie i podciagnac kontrast tak aby nie stracic (przejaskrawic) gry swiatla na kadlubie
volt:
--- Cytat: kichu w Maj 19, 2012, 07:16:35 pm ---w kwestii trojki to to co zrobiles - nalezaloby nastepnie wyeksponowac w obrobce - zamysl z ekspozycja na minus rozumiem, natomiast nalezaloby teraz rozjasnic zdjecie i podciagnac kontrast tak aby nie stracic (przejaskrawic) gry swiatla na kadlubie
--- Koniec cytatu ---
Tylko wtedy pojawi się paskudny syf w niedoświetlonych partiach. Ale akurat Tobie kichu o tym mówić nie muszę :P
Łukasz Kulik:
--- Cytat: volt w Maj 19, 2012, 07:12:42 pm ---
--- Cytat: lukasz.tur w Maj 19, 2012, 07:08:23 pm ---Co do 3, raczej zamierzona dramaturgia. Obyło się też bez cropowania i jakiejkolwiek obróbki. Poradnik Hesji już mi namącił w głowie. Jako Novice w SPFL chcę poprawiać sukcesywnie swoje pstryki.
--- Koniec cytatu ---
Wyszło niedoświetlenie zamiast dramaturgii :)
Dla przykładu nr 7 - co chciałeś nam tym zdjęciem pokazać? Odpowiedziałeś przede wszystkim sobie na to pytanie? Kompletnie przypadkowy pstryk, bez pomysłu. W dodatku leży kadrowo i obróbkowo.
Ale spokojnie, każdy kiedyś zaczynał :) Stosuj się do wskazówek, a będzie progres. Wiem po sobie ;)
--- Koniec cytatu ---
7 sam nie wiem, chyba sentyment do 21 przez pryzmat 23 heh :P
Po to zamieszczam i piszę żeby mnie komentować, sugerować, perswadować.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej