FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

TC 2.0 E III - Nie jestem zadowolony !

<< < (6/7) > >>

kichu:
volt - B+W to nazwa firmy produkujacej filtry a nie model filtra :) a tutaj mowa o zwyklych filtrach UV zakladanych de facto wylacznie w celach ochronnych

a z filtrami UV jak ze szklami w okularach (sam bedziesz wiedzial) albo soczewkami w obiektywach - wazna jest jakos szkla, jakosc uzytych powlok itd.
takze mozesz dostac UVke za 20 zl ktora jakosciowo bedzie jak denko od butelki a mozesz za sama UV-ke zaplacic 3 stowy

co do reszty filtrow, kup sobie jakas ksiazka foto w empiku :) albo uzyj wujka google :) "filtry fotograficzne" :)

volt:
Ok, podziękował :)

Jamal:
Ja jestem rozczarowany jakością obrazka z filtrem BW NDx8, lepsze rezultaty miałem z Hoya. Dodam jeszcze, że niektóre obiektywy wymagają filtrów "neutral" - tak ma na przykład moja Minolta. W szufladce się taki znajduje, a i na końcu fabrycznie była UV (zmieniona na lepsiejszy model).
A co do zabezpieczenia sprzętu... podobnie jak kichu, UV uratował mi kilka razy szkło.

JIMIX:
Konwerter to po prostu obiektyw. Co nie bangla w Twoim zestawie nei wiem, bo przyczy moze byc kilka. Wiem natomiast dwie rzeczy: kazdemu producentowi sprzetu zdarzy sie wyprodukowac szajs oraz to, ze 70-200 + TC20EIII to przereklamowany polsrodek niestety.

Robteek:
No filtr to raczej mam z tej najwyższej polki, tu nie oszczędzałem a zestaw, no cóż popróbuje innych ustawień ale cienko to widzę.
Nie wiem, może bedę musiał z kimś potestować na dwa zestawy.
Zawsze pozostaje mi oddać sprzęt do serwisu i niech oni się martwią, albo sprzedać konwerter, tylko nie będę miał żadnej innej alternatywy dla 70-300.
"Pęsety' w odmianach 400 czy 500 są poza moim zasięgiem.

A w tym konwerterze nie ma żadnej regulacji ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej