Dzięki za uwagi.
Wybierając się na lotnisko na Muchowcu , nie spodziewałem się jakiś nadzwyczajnie ciekawych fotografii. Akurat przestało padać, pogoda była lekko pochmurna, ogólnie warunki, w których rzadko udaje mi się zrobić jakiekolwiek akceptowalne zdjęcie. Stąd szybka decyzja na wypad, w końcu na pokazach często się taka pogoda zdarza. W soboty zazwyczaj na lotniskach aeroklubowych coś się dzieje, stąd liczyłem na jakąś "nudną" Cessnę w obiektywie.
Na lotnisku byłem po raz drugi / raz na pikniku/, chociaż mam tylko 20km, miejscówki dobrej nie miałem, daleko od pasa startowego, zresztą też nie szukałem / troszkę się ostatnio połamałem więc bieganie po lotnisku nie wchodziło w rachubę /. Czynności lotniskowej obsługi mnie nie interesowały, nie pojechałem po reportaż, może to i szkoda, bo szybki czyścili, olej też przelewali
.
Przywiozłem parę zdjęć do zabawy z obróbką. Ostatnie z Łasku miały faktycznie wiele uwag min. ostrość, WB, chociaż tamte wydaje mi się, iż zwaliłem podczas obróbki te podczas fotografowania. A tak wnioskując czeka mnie zakup większego monitorka, bawiąc się na laptopie, chyba niewiele z tego będzie...
Valdi, poniżej trochę ciaśniejszy kadr z 1, bo z ostrością już chyba nie poradzę...
1b.