FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Sigma 70-200 mm f/2.8 EX DG APO OS HSM

<< < (2/2)

nurek:
Ja się na Sigmach nie znam, ale niekompatybilność polegająca na kręceniu pierścieniem od zmiany ogniskowej w drugą stronę niż w "N" bardzo mnie nie podchodzi.

Spad:

--- Cytat: kichu w Kwiecień 10, 2012, 10:35:46 pm ---Spad - OS w sigmach to wlasnie stabilizacja

--- Koniec cytatu ---
Aaa, dzięki, zapamiętam.

larky:
Kolega ma i narzeka, że na 2.8 miętka jest. Ale jak to w Sigmie, trzeba trafić na egzemplarz i bez testowania wcześniej to żadnej bym nie kupił. No ale z drugiej strony, różnica w cenie robi swoje.

Tomaszek:
Z tych dwóch to zdecydowanie używkę Nikkora. Za jakiś czas dokupisz konwerter i masz całkiem niezły zestaw.

volt:
Używkę Nikkora VRI masz w cenie nowej Sigmy. Jedno i drugie dorwiesz za ~ 5 klocków. Mimo wszystko poprę przedmówców - uderzałbym w Nikkora. Jednak co szkło systemowe, to systemowe.

W zeszłym roku też stałem przed dylematem, o którym możesz poczytać tutaj http://spfl.pl/forum/index.php/topic,4861.0.html
Przyznam się, też zastanawiałem się nad tą Sigmą, ale były to tylko takie suche przemyślenia, którymi nawet nie dzieliłem się tutaj na forum. W końcu wziąłem VRII na raty i...nie żałuję ani złotówki wydanej na to szkło (i nawet tych jeszcze nie wydanych, które są w ratach przede mną :D).

Podsumowując, szukaj jakiejś przyzwoitej VRI.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej