ZDJĘCIA INNE > Przyroda
Ptasia Akademia Nikona
MarS:
W zeszłym tygodniu postanowiłem, trochę oderwać się od ptaków stalowych, i skoncentrować na pierzastych :)
Pojechałem na warsztaty Akademii Nikona, prowadzone przez mistrza fotografii przyrodniczej Piotra Charę.
W piątek trochę teorii i wprowadzenie w zagadnienie ....
W sobotę szyki popsuła nam pogoda, nie było mowy o foceniu z tzw "pływadełek" więc zwiedzaliśmy tereny rozlewisk Warty i Odry, wykorzystując przebłyski lepszej pogody i światełka do focenia z "marszu"
1. niestety przy focenu z "marszu" wszystko co bardziej płochliwe pouciekało szybko
2. wiec zostały nam tylko łabadki i zabawy ze światłem i kadrem
3.
4.
Prognozy pogody na niedzielny świt dawały nadzieje na krótką chwile bez wiatru i deszczu .... na szczęście choć raz prognozy sie sprawdziły i udało się podjąć pierwszą i niestety jedyną próbę focenia z pływadełka
5. na pierwszy ogień poszły ..... łabądki ;D
6. Na szczęście potem trafiłem na Świstuny .... pani świstunowa
7. pan świstunowy .... jak widać focone blisko granicy niemieckiej, wzdłuż której Niemcy rozwineli flagę narodową po całości ;D
8. to jest podobno z punktu przyrodniczego jakieś dobre foto bo ten ptak to jest jakiś Rożeniec, którego trochę olałem bo i niezbyt ładny i był daleko na płyciźnie .... a podobno jakiś bardzo rzadki jest .... niestety się okazało, że moje dyletanctwo i brak wiedzy przyrodniczej miał ujemne skutki na dorobek fotograficzny
kichu:
Dobra robota. Magiczna trojka. A z plywajacych to w sumie rozeniec podoba mi się naj... za kompozycje.
wilk:
mnie się naj podoba 6 ;D
reszta też.
valdi:
3,4 Mega!!!
Spad:
3, 4, 8.... zresztą cała reszta też. Piękne są.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej