FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie

Monitor

(1/5) > >>

volt:
No właśnie...za namową kicha zarzucam temat na forum, bo już nie pierwszy raz okazuje się, że moje zdjęcia są przejarane/za ciemne/przeostrzone, podczas gdy u mnie na lapku gra gitara. Tak tak, wiem...nie powinno się obrabiać zdjęć na jakimkolwiek lapku, jednak jeszcze jakiś czas temu nie było aż takiej wielkiej rozbieżności między tym, co widziałem u siebie a stanem faktycznym. Trzeba się w takim razie rozejrzeć za jakimś LCD-kiem i tu prośba do Was o pomoc.

Poczytałem trochę wczoraj na ten temat i wiadomo...Eizo rulez. Przynajmniej tyle wynikało z wątku na koniarzach. Jednak te kilka kafli PLN wolałbym wydać (nie oszukujmy się) na nową puchę, niż inwestować w monitor. Tym bardziej, że są o wiele tańsze sprzęty również z przeznaczeniem dla grafików i fotografów. W gronie przyzwoitych monitorów w przystępnej cenie znalazł się Dell 2209WA i HP LP2275w (jeśli chodzi o 22"). Zastanawiam się tylko, czy nie wystarczyłoby mi 19".

Szczerze mówiąc...jestem zielony w tym temacie. Jedno co wiem - trzeba mi monitora i to w miarę szybko...

Pomożecie? :)

JIMIX:
Co do rozmiaru monitora, uwazam, ze 22" to niezbedne minimum by w miare wygodnie pracowac.

volt:

--- Cytat: JIMIX w Luty 29, 2012, 09:50:13 am ---Co do rozmiaru monitora, uwazam, ze 22" to niezbedne minimum by w miare wygodnie pracowac.

--- Koniec cytatu ---

Wiadomo, im większy tym lepszy.
Są takie 2 fajne używane Dell'e na alledrogo...po 5 stówek za sztukę...

kifcio:
volt
ja walczę na 19-calowym hpku, który kosztuje ca. 250 zł, 22-23 calowe będą kosztowały ok. 500 zł (nowe)
a po skalibrowaniu i odpowiednim ustawieniu w zupełności mi wystarcza i jestem happy z efektów

volt:

--- Cytat: kifcio w Luty 29, 2012, 10:00:03 am ---volt
ja walczę na 19-calowym hpku, który kosztuje ca. 250 zł, 22-23 calowe będą kosztowały ok. 500 zł (nowe)
a po skalibrowaniu i odpowiednim ustawieniu w zupełności mi wystarcza i jestem happy z efektów

--- Koniec cytatu ---

Jaki to je model?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej