ZDJĘCIA LOTNICZE > Historyczne statki powietrzne

REPÜLŐMÚZEUM SZOLNOK

(1/2) > >>

nurek:
Jadąc do Albanii udało mi się zachaczyć o Węgierski muzlot, a nawet dwa. Ale dziś ten Ważniejszy, czyli Szolnok:
Za niedostatki przepraszam,  foty pochodzą z 2009 roku.

1. Rzut oka na tablicę informacyjną pozwala się upewnić że trafilismy dobrze ;-)

2. To paskudztwo projektowano chyba razem z naszym M-15. Ponieważ śmiglak był głownie wykorzystywany do agro, zapewne jedną z form ochrony było straszenie robactwa. Zaskoczenie: zamiast turbin zastosowane są silniki tłokowe, takie same jak miał mieć Orlik czy Flaming.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12. Szerszym okiem.

Foty pochodza z 2009 roku.

MarS:
na 7 to nie jest przypadkiem Ił-2 ?

Spad:
Przypadkiem jest. Został w takim stanie, jak żeśmy (Węgrzy) go zestrzelili? :)
4 - to czerwone, to tradycyjny system celowniczy? :D

nurek:

--- Cytat: Spad w Luty 28, 2012, 10:19:47 pm ---Przypadkiem jest. Został w takim stanie, jak żeśmy (Węgrzy) go zestrzelili? :)
4 - to czerwone, to tradycyjny system celowniczy? :D

--- Koniec cytatu ---

Po czerwony zabezpiecza przed tradycyjną polską głupotą - mój kolega kiedyś na lotnisku dmuchnął w dyszę dającą ciśnienie dynamiczne do przyrządów w szybowcu.
Koszt naprawy wyleczył go z takich pomysłów :-)

Spad:

--- Cytat: nurek w Luty 28, 2012, 10:39:17 pm ---Po czerwony zabezpiecza przed tradycyjną polską głupotą - mój kolega kiedyś na lotnisku dmuchnął w dyszę dającą ciśnienie dynamiczne do przyrządów w szybowcu.
Koszt naprawy wyleczył go z takich pomysłów :-)

--- Koniec cytatu ---

To na cześć tego Twojego kolegi to zamontowali, czy po prostu przewidzieli, że zawsze może przyjechać do muzeum tradycyjnie głupi Polak, który będzie dmuchał?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej