No to ja też się wypowiem, bo to temat mi jest bliski.
Moje sugestie :
1a - jest OK. do pełni szczęścia zabrakło by ten zawodowiec po pasku kołował , ale ujęcie i tło świetnie się zgrywają.
2a - już nic nie kombinuj bo jest prosto, dachy domów są w poziomie a to , że drogi kołowania są krzywe, no cóż, urok EPKK.
3,4 - typowa spotterka, ale jakościowo bez zarzutu
5a - damulkę ze skunksem na rękach
zdecydowanie bym prze-kadrował, tak by wyrównać grunt. Odnośnik masz, ogrodzenie lotniska. EMB tak trochę mają, że jak są obciążone to im pupa siada, jak w przeładowanym Żuku. Tu też mógł byś usunąć cień z prawego dolnego rogu, chyba palca tam wsadziłeś.
6a - tu trochę mam mieszane uczucia. Twoja propozycja kadru była nawet ciekawa. To co zrobił " hlynur " też jest ok, jednak w
jego propozycji brakuje mi otoczenia i ziemi.
Moim zdaniem idealnym kadrem był by taki gdzie do tego EasyJet-a dodał byś podwozie i trochę drogi kołowania, nawet ucinając ogon. Było by super, no i trochę więcej ziemi z prawej.
Kończą, fotki sa naprawdę ok a obróbka w PS dodała jakości. Ja jednak mam zawsze mieszane, co do takiego rozjaśniania ekspozycji. Widać ostre słońce a podwozie jest jasne jakby kto latarką je oświetlał, ładnie wygląda ale realu w tym niewiele.
No ale to moja opinia.